Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Néztünk, mint a moziban - Prometheus.

lancelotbéka 2012.07.15. 06:58

promi.jpgPrométheusz egy titán volt a görög mitológiában, nevének jelentése előrelátó. Nos, a filmbéli szereplők nem voltak egészen előrelátók, ezt bizton leszűrhetem a látottakból. de ne szaladjunk ennyire előre a végső konklúzió irányába.

Mivel olvastam pár kritikát, írást a filmről, ezért ijesztgetős, Alienektől hemzsegő, vértől fröcsögő alkotásra nem számítottam. ( Angyalkám azért felkészült a rémítsztgető jelenetekre, így a fülembe súgta, hogy vészhelyzet fennforgása esetén a kiürült ötliteres popcornos dobozt fogja a fejére húzni, aminek az aljára azért csinált két lyukat, a kilátás miatt... )

A film alaptörténete ennyi : bedőlt a darwini elmélet, ugyanis az emberiséget a Teremtőknek elnevezett idegenek hozták létre. Hogy őket ki/mi pottyantotta a világra az most mellékes. A történet két karakterre van kihegyezve, az egyik a Teremtők létezésére rájövő tudósnő, a másik pedig egy android ( az őt megszemélyesítő Michael Fassbender tökéletesen játssza el szerepét ), aki most nem Bishop, hanem David, a többi jóember viszont csak halálraítélt töltelék.

A látványvilág kiváló, a fimen érződik Ridley Scott keze munkája ( az ő rendezése az 1979-es Nyolcadik utas: a Halál. ) A látható technikai eszközök és megoldások valóban olyanok, hogy hihető a néző számára, ezeket akár holnap után fel is találhatja valaki - maga a Prometheus is a közeljövőben, 2093-ban játszódik.

Néhány logikai bukfenc és "ez faszság" felkiáltást kiváltó jelenet van a műben, de mindenképpen egy nézhető, kissé elgondolkodtató mozi ez. Talán lesz folytatása - a vége legalább is ezt sugallta nekem - amiben megismerhetnénk a Teremtőket és választ kaphatnánk arra a kérdésre, hogy őket ki, vagy mi hozta létre. Egy igazi, élvezetes, klasszikus sci-fi alkotás lehetne belőle. Erre viszont kevés esélyt látok, mert a mai fogyasztói mozilátogatók a szörnyes, vértől és leszakadt végtagoktól hemzsegő, lézerpisztolyos űrhorrorokra vevők és mint tudjuk, a profit nagy úr.

A film osztályzata nálam 10/7.

Címkék: film

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr444657314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.16. 04:38:30

Nagyon jó kis film volt, én minden percét élveztem, amihez hozzátartozik természetesen az is, hogy gyönyörű volt a film fényképezése.

Másrészt pedig tényleg jó lenne, ha csinálnának egy második részt, mert akkor kiderülne a nagy kérdés, amit te is említesz: "Ki teremtette a teremtőnket?"

:)
süti beállítások módosítása