Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @BigSam: Igyekeztem teljesíteni az elvárásokat! :) (2017.10.07. 04:19) Apa, a kreatív.
 • BigSam: Faszányos lett! (2017.10.06. 12:41) Apa, a kreatív.
 • lancelotbéka: @BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, hogy az első varrat után lefüstölt és gatyára ment a hiper-szuper, méregdrága masina.... (2017.08.27. 10:41) Balfácán.
 • BigSam: Sírok! :D (2017.08.21. 07:43) Balfácán.
 • szivar: Fogadd őszinte részvétemet. Bár az a fosás és hányás lehetett volna súlyosabb is, hála égnek megúsztad a hígfosást sűrű köhögés nélkül. A vesefájdalom témát meg inkább hagyjuk is - nem annyira jó él... (2017.03.08. 15:55) Ej, mi a kő!
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @BigSam: Igyekeztem teljesíteni az elvárásokat! :) (2017.10.07. 04:19) Apa, a kreatív.
 • BigSam: Faszányos lett! (2017.10.06. 12:41) Apa, a kreatív.
 • lancelotbéka: @BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, h... (2017.08.27. 10:41) Balfácán.
 • BigSam: Sírok! :D (2017.08.21. 07:43) Balfácán.
 • szivar: Fogadd őszinte részvétemet. Bár az a fosás és hányás lehetett volna súlyosabb is, hála égnek megús... (2017.03.08. 15:55) Ej, mi a kő!
 • Utolsó 20

Tudósok klubja.

lancelotbéka 2016.11.11. 06:10

 Régebben megfigyeltem, hogy minden magára valamit adó kocsmának meg van a törzsközönsége, akik iszonyatos tudással vannak felfegyverkezve, a Spektrum, vagy a Natgeo csatornákon látott tudósok kutya faszák hozzájuk képest. Bármilyen kérdésre tudják a választ, a kvantumfizikán át a kvazárok pulzálásának okaitól egészen a tarajos gőték nőstényének peteérési időszakáig bezárólag.

 Nos, valamelyik nap hazafelé pontosan az orrom előtt ment el este a busz, a következő pedig 10 perc múlva jött csak, így elcsábultam egy pohár forralt borra. Na, ekkor kezdtem el fülelni, mert mellettem már komoly témákat feszegetett a fröccstudósok társasága. Per pillanat éppen azt taglalták, hogy a Föld lapos, vagy gömbölyű? 

  Lapos az - jelentette ki az egyikük, aki egy kék ködvágó sapkát viselt - gondoljatok csak bele! Vannak ugye a hatalmas területeket elfoglaló óceánok, Na, most képzeljétek el, ha a Föld gömbölyű lenne. Akkor ugye van egy ív, amit az a bazi nagy víz lekövet, vagyis akkor lefolyna a semmibe, a világűrbe, vagy körbe-körbe folyna a földön!

 Itt egy pillanatra majdnem félre nyeltem, de már jött is az újabb ki-miben tudós, egy borostás, lódenkabátos ürge személyében.

 Azé nem folyik le, te nagyokos, mert van a tömegvonzás, ha hallottál már róla. Azt a Föld súlya okozza, ami több trillió köbtonna. Ezért nem folyik le a víz a semmibe, mert az a medrében tartja. Én ezzel magyarázom az ilyen eltűnő, majd valahol előbukkanó szellemhajók rejtélyét. Mint például a Bolygó Hollandi.

 Emberünk itt meghúzta a Kőbányaiját, majd előállt a hipotézisével. Én persze hegyeztem a füleimet, mint a lukinyúl...

  Elsüllyed egy hajó, az a tömegvonzás miatt elkezd az óceán mélye felé tartani . Nade! - itt jelentőségteljes szünetet tartott, tovább csigázva a tudásra szomjazó emberek kíváncsiságát - Mivel a Föld gömbölyű, így addig süllyed, míg óceán íve miatt egyszer csak kibukkan a vízből annak a túloldalán! Itt újra el kezd süllyedni , mert ugye nehezebb mint a víz a hajó,  merül, merül, merül, majd valamikor újra kibukkan a habokból a Föld túloldalán! Ez magyarázza meg az eltűnő-előkerülő hajók rejtélyét, meg a bizonyítékom rá, hogy gömbölyű a Föld.

 Sokkot kaptam a hallottaktól. De mivel indult a buszom, így sajnos nem tudtam tovább hallgatni a mélyenszántó gondolatokat, pedig biztos megérte volna...

Címkék: humor

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr8511949531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.11.12. 10:37:10

Logikus hogy lapos mert ah kerek lenne legurulnának róla amikor részegen eltaknyolnak.