Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Balfácán.

lancelotbéka 2017.08.21. 06:28

 Sosem gondoltam volna, hogy a valóságban is találkozom majd olyan emberrel, mint a Pierre Richard által megformált pechkirály figurája. Pedig létezik ilyen ember, ismerem személyesen. Évek óta burkolok egy generálkivitelező cégnek, aminek a főnöke egy igazi balfácán.

 Pár eset, aminek "főhőse" ő volt:  beleesett egyszer télvíz idején a vízóraaknába, máskor pedig véletlenül bezárták a pincébe. Olyan is előfordult, hogy elvitte egy kamion a háza sarkát, de a pénzügyekkel is hadilábon áll, egyszer eltűnt a számlájáról másfél millió forint, máskor az automata benyelte a pénzét. Nemrég vett egy házat vidéken, ahol is egyszer megjelent a rendőrség, mert kiderült, hogy egy körözött bűnöző van hozzá bejelentve. Pár hét múlva kiderült, hogy elkapták a faszit, aki bevallotta, hogy a házban van elrejtve egy csomó szajré, úgyhogy emberünk most attól retteg, hogy szétverik a kéglit a zsaruk, a portékák után kutakodva... Beszarás, mi? Ja, az is volt, egyszer a sztrádán, vezetés közben fingania kellett, erre tokától-bokáig összefosta magát...

 Nemrég beszélgetünk és mesélni kezdte egy másik "alakítását". A kertjében, a  kerítésénél szőlőlugasa van, futórózsákkal , a túloldalon pedig a szomszéd gyönyörű tujái szegélyezik a csendéletet. A rózsák elkezdtek tetvesedni, a szőlőt is lerohanták valami férgek. Nosza, emberünk lesétált a pincébe, ahol is mindenféle permetszerek sorakoztak üvegekben. Nosza, meg is töltötte a permetezőt és már is adott a tetvek pofájának, jó bőven, jutott belőle a szomszéd büszkeségeire, a tujákra is, nehogy már aztán szó érje a ház elejét, hogy átmentek oda is a bogarak.

2 nap múlva halálra rémülten konstatálta, hogy sárgára száradtak a szőlő és a rózsa levelei, kipusztult az egész flóra. Sajnos a szomszéd tujái is  gatyára mentek a permetezés "jótékony" hatására... Rémülten szaladt le a pincébe, ahol is elhűlve vette észre, hogy összekeverte az üvegeket és gyomirtóval fújta le a növényeket...

 Nem lennék a szomszédja, az biztos.

Címkék: humor építőipari kalandok

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr5812765732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2017.08.27. 10:41:53

@BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, hogy az első varrat után lefüstölt és gatyára ment a hiper-szuper, méregdrága masina....
süti beállítások módosítása