Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olvasnám a blogod, ha még megvan.... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Thaliavilaga: Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok Nektek! (2017.12.24. 05:11) Kis karácsony...
 • lancelotbéka: @BigSam: Igyekeztem teljesíteni az elvárásokat! :) (2017.10.07. 04:19) Apa, a kreatív.
 • BigSam: Faszányos lett! (2017.10.06. 12:41) Apa, a kreatív.
 • lancelotbéka: @BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, hogy az első varrat után lefüstölt és gatyára ment a hiper-szuper, méregdrága masina.... (2017.08.27. 10:41) Balfácán.
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olv... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Thaliavilaga: Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok Nektek! (2017.12.24. 05:11) Kis karácsony...
 • lancelotbéka: @BigSam: Igyekeztem teljesíteni az elvárásokat! :) (2017.10.07. 04:19) Apa, a kreatív.
 • BigSam: Faszányos lett! (2017.10.06. 12:41) Apa, a kreatív.
 • lancelotbéka: @BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, h... (2017.08.27. 10:41) Balfácán.
 • Utolsó 20

Termékenység.

lancelotbéka 2017.12.27. 06:12

 Sajnos, úgy néz ki a dolog, hogy kisfiunk egyke lesz. Későn ismerkedtünk meg Angyalkámmal, egy magzatunk el is ment a mennyországba, de legnagyobb boldogságunkra 4 éve megszületett Botikánk. Az biztos, ha hamarabb megismerkedünk, 3 gyerekig meg sem álltunk volna, de most már kifutottunk az időből. 

 Drágám tegnap este valami alkalmazást nézegethetett a telefonján, míg mi Botonddal társasjátékoztunk, mert hirtelen benyögött egy infót:

 - Szívem! Az elkövetkező két napban termékeny leszek!

- Fasza, akkor vessünk búzát!

Címkék: humor

Szólj hozzá!

Kis karácsony...

lancelotbéka 2017.12.20. 13:48

 Közelít a karácsony, mindenki lázasan készülődik, hogy meglepje szeretteit új fuszeklivel, soha ki nem olvasandó könyvvel, a harmincadik sapka-kesztyű-sál kombóval, eredeti dzseniferlorez parfümmel a kínai piacról, menőbbék pedig holdutazással, illetve szabadtüdős merüléssel a Titanic roncsaihoz...

 Angyalkám is több órára megpattant itthonról, majd amikor elénekeltem neki a "hol jártál báránykám? " kezdősorú klasszikust, akkor közölte, hogy titkos karácsonyi küldetésen volt, úgyhogy ne kíváncsiskodjak... Majd a következő beszélgetés zajlott le, szigorúan a karácsony mindent átható szellemében:

 - Mondtam, hogy nekem ne vegyél semmit karácsonyra, sőt, egymásnak se vegyünk semmit, csak Botikának.

- Lófaszt! - közölte drágaszágom emelt hangon, ilyenkor vészcsengő kezd el berregni a fejemben, jelezve, hogy kivételesen jobb lesz, ha lapítok - Legalább ilyenkor lepjük meg egymást akár csak apróságokkal! 

- Ezt most miért mondod? - gerjedt fel bennem a férfiúi öntudat, persze nem a legjobbkor...

- Azért, mert se a névnapomra, se a szülinapomra nem kaptam semmit tőled, elfelejtetted.

- Na, látod. Pont ezért ne vegyünk semmit egymásnak, így nem lóg ki a karácsony a sorból.- próbáltam egy poénnal elütni a szitu élét, nem sok sikerrel, így végső fegyverként bevetettem a legaranyosabb nézésem és kivágtam a varázsszót.

- De azért szeretlek!

 

Címkék: egy napom

2 komment

Kínai kaland.

lancelotbéka 2017.11.08. 05:52

 Egy kínai fickónál dolgozom pár napja, a nevét nem tudom, ő Dávid néven mutatkozott be, de kizártnak tartom, hogy erre a névre anyakönyvezték a rizsföldek mellett, úgyhogy én csak Jet Li-nek hívom. Be is adtam neki, hogy kiköpött hasonmása a színésznek, ami persze annyira állja meg a helyét, mint ahogy én hasonlítok mondjuk Yoda mesterre...

 Dolgozott nála egy román brigád, gondolom ócó pénzért, úgyhogy sejthető, hogy néz ki a burkolásuk (az is). A csempék olyan fogasak, hogy megállna rajtuk a muskátlis cserép, egy csomó lap magától potyog le a falról, a fugák össze-vissza nyílnak-záródnak. 2 napig cserélgettem, pótolgattam a lapokat, mire valami elviselhető formát öltött a konyha és a fürdő burkolata, természetesen közben piszokul káromkodva szidtam a trógerek édesannyát is. Nos, már készülődtem a fugázáshoz, mikor is emberünk rámutat egy csempére a falon :

 - Ect még ki tunni cerélni?

- Nincs az az isten Jet Li, hogy én már több lapot kicseréljek! - válaszoltam.

- Főcök finom kávét !

- Ja, akkor van.- mentem bele az üzletbe.

Pár perc múlva kis sárga ember óbégatását hallom:

- Jóci! Jóci ! Gyere, van egy pacák a cellőzőben!

 Látom , Jet Li áll az udvaron egy vödör tetején , és a fürdőből kijövő szellőzőcsőre mutogat.

- Van egy pacák benn!

-Az kizárt, hogy egy pacák beleférjen abba a csőbe. - mondom neki.

- Nem pacák, hanem pocák!

- Pocák? Nem pocok?

- De. Act montam én is.

-Nem azt mondtad, de mindegy. Mozog?

-Nem. 

-Akkor piszkáld ki egy bottal, az nem pocok, hanem valami madárfészek lesz.

 dsc_0014.JPGNos, ki is piszkálta a valamit a csőből, ami nem volt más, mint egy fészek, benne egy elpusztult szegény cinegével.

-Ez szegény jól mumifikálódott - mondtam - a wokba be se tedd, mert rágós lesz...

 - Jo, kidobom kuka.

- Oké, utána remélem , már több kaland nem lesz mára és tudok fugázni.

 Így is történt, kész lett a munka, emberünk elégedett volt én meg munka közben ennyit már rég nevettem.

Ui: A fotón Jet Li van, divatos kínai fröccsöntött papucsban...

Címkék: fotók építőipari kalandok

Szólj hozzá!

Apa, a kreatív.

lancelotbéka 2017.10.06. 12:30

 Botikánk most éppen a Sam, a tűzoltó című mese rabja, ami azt jelenti, hogy szinte hetek óta ezt nézzük a tévében, ha mesét nézni szottyan kedve. Természetesen kapott egy tűzoltó sisakot is, hogy tökéletesen azonosulni tudjon a szerepéhez, sőt, Anya kreatívan egy csinált neki légzőmaszkot egy kiszuperált csősapkából, van kis műanyag tűzoltó baltája is, egy ezeréves nokia pedig az adóvevője, úgyhogy ha tűz ütne ki a környéken, kisfiunk azonnal bevetésre készen állna...

 Nem vagyunk hívei annak, hogy a gyereknek méregdrága játékokat vegyünk, amit pár nap alatt úgy is sutba dobna, inkább ötletesen megpróbáljuk elkészíteni  ezeket, Botit is bevonva a "munkába" ( ami nem nehéz, tekintve, hogy csemeténk minden játéknál jobban szeret szerelni, építeni, barkácsolni ).  Így készültek a nyáron puskák faágakból, amin rézcsőből volt a távcső, mini műanyag létrából a tár, drótból a ravasz, közösen ragasztva, fúrva, csavarozva. Mindennél jobban élvezte, csakúgy, mint az íj és vesszők készítését, aminek a levét az aranyeső bokor itta meg....

 Ma gondoltam, meglepem egy tűzoltó jelvénnyel. Kartonból kivágtam a mintát, majd ecsetet és festékeket ragadtam és megpróbáltam lemásolni a sisakján lévő emblémát, majd a végterméket rögzítettem egy csipeszen, hogy majd fel tudja tenni a pólójára.

 Szerintem örülni fog neki és továbbra is mondani fogja :- Apa a hős!

img_20171006_121045.JPG

Címkék: Botond kisfiunk

2 komment