Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @BigSam: Igyekeztem teljesíteni az elvárásokat! :) (2017.10.07. 04:19) Apa, a kreatív.
 • BigSam: Faszányos lett! (2017.10.06. 12:41) Apa, a kreatív.
 • lancelotbéka: @BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, hogy az első varrat után lefüstölt és gatyára ment a hiper-szuper, méregdrága masina.... (2017.08.27. 10:41) Balfácán.
 • BigSam: Sírok! :D (2017.08.21. 07:43) Balfácán.
 • szivar: Fogadd őszinte részvétemet. Bár az a fosás és hányás lehetett volna súlyosabb is, hála égnek megúsztad a hígfosást sűrű köhögés nélkül. A vesefájdalom témát meg inkább hagyjuk is - nem annyira jó él... (2017.03.08. 15:55) Ej, mi a kő!
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @BigSam: Igyekeztem teljesíteni az elvárásokat! :) (2017.10.07. 04:19) Apa, a kreatív.
 • BigSam: Faszányos lett! (2017.10.06. 12:41) Apa, a kreatív.
 • lancelotbéka: @BigSam: Volt olyan is, hogy a szomszédjától kölcsön kért egy hegesztőtrafót, mondanom sem kell, h... (2017.08.27. 10:41) Balfácán.
 • BigSam: Sírok! :D (2017.08.21. 07:43) Balfácán.
 • szivar: Fogadd őszinte részvétemet. Bár az a fosás és hányás lehetett volna súlyosabb is, hála égnek megús... (2017.03.08. 15:55) Ej, mi a kő!
 • Utolsó 20

Kínai kaland.

lancelotbéka 2017.11.08. 05:52

 Egy kínai fickónál dolgozom pár napja, a nevét nem tudom, ő Dávid néven mutatkozott be, de kizártnak tartom, hogy erre a névre anyakönyvezték a rizsföldek mellett, úgyhogy én csak Jet Li-nek hívom. Be is adtam neki, hogy kiköpött hasonmása a színésznek, ami persze annyira állja meg a helyét, mint ahogy én hasonlítok mondjuk Yoda mesterre...

 Dolgozott nála egy román brigád, gondolom ócó pénzért, úgyhogy sejthető, hogy néz ki a burkolásuk (az is). A csempék olyan fogasak, hogy megállna rajtuk a muskátlis cserép, egy csomó lap magától potyog le a falról, a fugák össze-vissza nyílnak-záródnak. 2 napig cserélgettem, pótolgattam a lapokat, mire valami elviselhető formát öltött a konyha és a fürdő burkolata, természetesen közben piszokul káromkodva szidtam a trógerek édesannyát is. Nos, már készülődtem a fugázáshoz, mikor is emberünk rámutat egy csempére a falon :

 - Ect még ki tunni cerélni?

- Nincs az az isten Jet Li, hogy én már több lapot kicseréljek! - válaszoltam.

- Főcök finom kávét !

- Ja, akkor van.- mentem bele az üzletbe.

Pár perc múlva kis sárga ember óbégatását hallom:

- Jóci! Jóci ! Gyere, van egy pacák a cellőzőben!

 Látom , Jet Li áll az udvaron egy vödör tetején , és a fürdőből kijövő szellőzőcsőre mutogat.

- Van egy pacák benn!

-Az kizárt, hogy egy pacák beleférjen abba a csőbe. - mondom neki.

- Nem pacák, hanem pocák!

- Pocák? Nem pocok?

- De. Act montam én is.

-Nem azt mondtad, de mindegy. Mozog?

-Nem. 

-Akkor piszkáld ki egy bottal, az nem pocok, hanem valami madárfészek lesz.

 dsc_0014.JPGNos, ki is piszkálta a valamit a csőből, ami nem volt más, mint egy fészek, benne egy elpusztult szegény cinegével.

-Ez szegény jól mumifikálódott - mondtam - a wokba be se tedd, mert rágós lesz...

 - Jo, kidobom kuka.

- Oké, utána remélem , már több kaland nem lesz mára és tudok fugázni.

 Így is történt, kész lett a munka, emberünk elégedett volt én meg munka közben ennyit már rég nevettem.

Ui: A fotón Jet Li van, divatos kínai fröccsöntött papucsban...

Címkék: fotók építőipari kalandok

Szólj hozzá!

Apa, a kreatív.

lancelotbéka 2017.10.06. 12:30

 Botikánk most éppen a Sam, a tűzoltó című mese rabja, ami azt jelenti, hogy szinte hetek óta ezt nézzük a tévében, ha mesét nézni szottyan kedve. Természetesen kapott egy tűzoltó sisakot is, hogy tökéletesen azonosulni tudjon a szerepéhez, sőt, Anya kreatívan egy csinált neki légzőmaszkot egy kiszuperált csősapkából, van kis műanyag tűzoltó baltája is, egy ezeréves nokia pedig az adóvevője, úgyhogy ha tűz ütne ki a környéken, kisfiunk azonnal bevetésre készen állna...

 Nem vagyunk hívei annak, hogy a gyereknek méregdrága játékokat vegyünk, amit pár nap alatt úgy is sutba dobna, inkább ötletesen megpróbáljuk elkészíteni  ezeket, Botit is bevonva a "munkába" ( ami nem nehéz, tekintve, hogy csemeténk minden játéknál jobban szeret szerelni, építeni, barkácsolni ).  Így készültek a nyáron puskák faágakból, amin rézcsőből volt a távcső, mini műanyag létrából a tár, drótból a ravasz, közösen ragasztva, fúrva, csavarozva. Mindennél jobban élvezte, csakúgy, mint az íj és vesszők készítését, aminek a levét az aranyeső bokor itta meg....

 Ma gondoltam, meglepem egy tűzoltó jelvénnyel. Kartonból kivágtam a mintát, majd ecsetet és festékeket ragadtam és megpróbáltam lemásolni a sisakján lévő emblémát, majd a végterméket rögzítettem egy csipeszen, hogy majd fel tudja tenni a pólójára.

 Szerintem örülni fog neki és továbbra is mondani fogja :- Apa a hős!

img_20171006_121045.JPG

Címkék: Botond kisfiunk

2 komment

Hadicsel.

lancelotbéka 2017.09.13. 05:41

 Egyik cimborám tegnap tegnap közölte, hogy van egy zseniális ötlete arra, hogyan is legyen hazánkban jólét és stabilitás:

- Baszod, ez tök egyszerű! Karácsony szent estéjén éjfélkor hadat üzenünk Svájcnak. Hajnali egy órakor feltételek nélkül megadjuk magunkat, kettő órakor már svejci kanton vagyunk, erős frankkal, jóléti társadalommal. Ennyire pofon egyszerű a dolog!

Címkék: politika humor

Szólj hozzá!

Balfácán.

lancelotbéka 2017.08.21. 06:28

 Sosem gondoltam volna, hogy a valóságban is találkozom majd olyan emberrel, mint a Pierre Richard által megformált pechkirály figurája. Pedig létezik ilyen ember, ismerem személyesen. Évek óta burkolok egy generálkivitelező cégnek, aminek a főnöke egy igazi balfácán.

 Pár eset, aminek "főhőse" ő volt:  beleesett egyszer télvíz idején a vízóraaknába, máskor pedig véletlenül bezárták a pincébe. Olyan is előfordult, hogy elvitte egy kamion a háza sarkát, de a pénzügyekkel is hadilábon áll, egyszer eltűnt a számlájáról másfél millió forint, máskor az automata benyelte a pénzét. Nemrég vett egy házat vidéken, ahol is egyszer megjelent a rendőrség, mert kiderült, hogy egy körözött bűnöző van hozzá bejelentve. Pár hét múlva kiderült, hogy elkapták a faszit, aki bevallotta, hogy a házban van elrejtve egy csomó szajré, úgyhogy emberünk most attól retteg, hogy szétverik a kéglit a zsaruk, a portékák után kutakodva... Beszarás, mi? Ja, az is volt, egyszer a sztrádán, vezetés közben fingania kellett, erre tokától-bokáig összefosta magát...

 Nemrég beszélgetünk és mesélni kezdte egy másik "alakítását". A kertjében, a  kerítésénél szőlőlugasa van, futórózsákkal , a túloldalon pedig a szomszéd gyönyörű tujái szegélyezik a csendéletet. A rózsák elkezdtek tetvesedni, a szőlőt is lerohanták valami férgek. Nosza, emberünk lesétált a pincébe, ahol is mindenféle permetszerek sorakoztak üvegekben. Nosza, meg is töltötte a permetezőt és már is adott a tetvek pofájának, jó bőven, jutott belőle a szomszéd büszkeségeire, a tujákra is, nehogy már aztán szó érje a ház elejét, hogy átmentek oda is a bogarak.

2 nap múlva halálra rémülten konstatálta, hogy sárgára száradtak a szőlő és a rózsa levelei, kipusztult az egész flóra. Sajnos a szomszéd tujái is  gatyára mentek a permetezés "jótékony" hatására... Rémülten szaladt le a pincébe, ahol is elhűlve vette észre, hogy összekeverte az üvegeket és gyomirtóval fújta le a növényeket...

 Nem lennék a szomszédja, az biztos.

Címkék: humor építőipari kalandok

2 komment