Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olvasnám a blogod, ha még megvan.... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olv... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Életképek III.

lancelotbéka 2012.03.04. 07:52

 Első negatív. Korán sötétedik- gondolom, ahogy a rózsaszín pírral borongó felhőket nézem, mint egy félretartott fejű kíváncsi galamb. A fák ágain pár fáradt, aszott levelet billegtet a szél. A szomszéd kutyája rám néz a kerítés rácsán át, majd a vacka melege felé veszi az irányt. Alszik egyet az esti műszak előtt.

Második negatív. Fűszeres rizs pöfög a fazékban, míg fedővel le nem takarom. Az illatos gőz párát húz a konyha ablaküvegére. Fenyőfát rajzolok az ujjammal rá, mint gyerekkoromban, majd vigyorogva szétmaszatolom. Szerencsére még odébb van a karácsony és a hó, bár ahogy kinézek, varjak fekete gyűrűje kering alacsonyan. Havat éreznek- mondta ilyenkor nagymamám.

Harmadik negatív. Hó nincs, fehér hab viszont igen. Borotva serceg arcomon. Bele sasolok a tükörbe. Igen. Férfiasan tökéletes. Énekelve állok a zuhany alatt és eszembe jut,jó,  hogy nem társasházban lakom, a szomszédok már leverték volna a vakolatot a falról.

Negyedik negatív. Milyen csendes a világ. Nincs kedvem bekapcsolni a tévét, nem akarom hallani, kit lőttek le, raboltak el, minek az árát emelték fel. Csak a gép zümmög ölemben.

Ötödik negatív. Ha leoltom a villanyt és résnyire húzom a függönyt, kémlelhetem észrevétlenül az estében siető alakokat. Felém sem néznek. Lehajtott fejjel bandukolnak, csak akkor néznek fel sandítva, mikor egy világító ablakhoz érnek. Pillanatnyi kukkolás mások világába, ahogy véget ér a nap.

Címkék: prózáim

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr174287468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.