Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olvasnám a blogod, ha még megvan.... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olv... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Határ úti feljegyzések.

lancelotbéka 2012.07.25. 07:24

Igen sokszor megfordulok a címben említett tetthelyen, hol metró, hol busz a célpontom. Néha, nyári nagy melegben belökök egy hideg seritalt is az egyik talponfetrengőben, az ilyen ittasellátók amúgy nagy gyűjtőhelyei a különleges arcoknak, de maga a Határ út és környéke is kincsesbánya lehet egy szociológusnak, vagy akár egy bloggernek.

Legszembetűnőbbek a metró lejárata előtt tanyázó árusok. Télen kesztyűt-lábtyűt, milka csokit egy százasért árulnak, nyáron pedig mindenféle zöldséget és gyümölcsöt. Igazi c típusú, nem az idén barnult egyedek, a bizniszt szigorúan a bőszoknyás asszonyok végzik, a lecsóbajszú, hordóhasú, tetovált embereik ( gizi, mari, lyézus, fijam feliratokkal a bőrükön )  a kocsma előtt üldögélve sasolják őket és a forgalmat, a két csoport között retkes, félmeztelen rajkók szaladgálnak. A klán hiányzó tagjai természetesen biztos a földeken és a fóliában kapálnak, permeteznek, locsolnak... Valamelyik nap a közterület éber őrei lerohanták eme "őstermelőket". A rajtaütés vége majdnem az lett, hogy rajtuk ütöttek párat a felháborodott etnikumok. Némi óbégatás után az egyenruhások eloldalogtak és minden ment tovább. Azért megnéztem volna, hogy a régi, nagyfülű világban mi lett volna a vége annak, ha egy közegre kezet emelnek. Biztos nem ez.

Néha felbukkannak cicababák, tűsarkú cipőkben egyensúlyozva a villamossíneken, mint óvatos birodalmi lépegetők a tojáskeltető telepen. Átlagban heti kettőt látok belőlük pofára esni.

Na, de haladjunk lefelé. A lépcsők aljában szokott álldogálni egy bajszos, vak férfi, egyik kezében fehér bot, másik kezét kitartja a közlekedők orra elé, benne egy pénzérmével. Megfordult a fejemben, hogy kiveszem az érmét, majd elfogadom a pacsira invitálást és belecsapok... Néha ugyanez az arc szintetizátoron klimpíroz pár veretes dalt zámbódzsimitől, hárompluszkettőtől vagy bóvligusztitól ihletve. Ez kicsit gyanús volt nekem látásügyileg, na de sztivivander is kábé annyit lát, mint egy bekötözött szemű vakond a rinocérosz seggében, mégis világhírű énekes-zongorista, a bétóven nevű arc ( a zene Mozartjára gondolok, nem a bufla kutyára a filmben ) pedig süketen komponált, így elhittem, hogy vak a pacák. Egészen addig, míg egyik reggel az újságosnál meg nem láttam, hogy a tippmix tétlapot tanulmányozza nagy buzgón. Tisztára mint a csárlifirpóék papija a filmben.

Az aluljáróban pedig besza-behu. Szó szerint. Emberforma jelenségek fetrengenek étel és bormaradékban ( illetve bornak nevezett keceli halálfejes és péti ezerjó lőrékben ), hányásban, ürülékben és vizeletben. Lábszag, szarszag, lecsómaradék és áporodott emberbűz szagkoktélja. Kiváló sportteljesítményt követel a kora reggel félálomban közlekedőktől a hajlékonyok és azok végtermékei között szlalomozni úgy, hogy senkibe és semmibe ne lépjenek bele. Olimpiai szám lehetne a dolog.

Csak halkan kérdezem meg, a fent említett embereket nem lehetne eltüntetni a picsába ezekről a közterületekről? Itt persze nem a pofára eső csajokról beszélek.

Nem gyenge élmény Budapesten a tömegközlekedési csomópontokon közlekedni, ezt bizton ki merem jelenteni. Aki pedig eme írásomat elolvasva valami jogvédő dumával elő mer állni, azt felpofoztatom a Szabó bakterrel.

Címkék: humor gondolatok úton útfélen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr924676449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.