Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Vannak akik szendvicsben nyomják...

lancelotbéka 2012.10.10. 16:18

Na, gondolom a címet olvasva néhány szexmasinnak kiguvadt a szeme, izgalomtól remegő kézzel kattintott és várt valami szaftosat, de ugye ez nem a Durván Didin Dudált Dudák oldala, vagyis nem adunk az erotikának. Ha veszed a fáradtságot, nyájas olvasó és tovább halad szemed a sorokon, akkor bezony fogsz olvasni a címben szereplő szendvics és ember kombinációjáról is.

Délelőtt elintézni való teendőm volt, minek végeztével a kellemes késő őszi napsütést kihasználva sétáltam egyet a Körúton. Kirakatokat nézegettem, élveztem a napfényt, figyeltem az embereket. Két esetben is sikerült a járdán majdnem elsodornia a tipikus pesti biciklisnek. Szigorúan fogpiszkáló "vastagságú" lábak, amiken csak úgy feszült a harisnya ( minkét esetben férfi a nyomorult ) , mellé a felsőbbrendűség tudatával bárkit legyalázó manőverek a járdán, nem számít, hogy anyukát gyermekével, nagyanyót cvekkerével sodor el a baromarcú. Mindkettő jóembernek felajánlottam az úton való közösülést a bringájával ( nem ilyen úri stílusban ), de nem volt kedvük megállni egy rövid eszmecserére. Nem tudom, valahogy nem kedvencem a Budapesti drótszamaras. Szerintem ezt a várost nem a kerékpárosoknak találták ki. Az úton életveszély bicajozni, a járdán meg a harisnyás tekerészőktől van veszélyben a gyalogszerrel közlekedő.

Sétám során találkoztam aszfaltszörfösökkel is. Általában hajléktalanok űzik ezt a sportot. Dressz nem kell hozzá, sem védőöltözet, mivel ez egy extrém sport. Kell viszont hozzá mondjuk két liter almabor ( Keceli Halálfejes, Péti Ezerjó ) valamint tök koszos, összehugyozott-okádott ruházat és értelmetlen motyogás. A gyakorlat a következő elemeket tartalmazza:

Az aszfaltszörfös nő vagy férfi felveszi a kezdő pozíciót, miután sikerült feltápászkodnia a földről. Térd nem kicsit berogyaszt, súlypontáthelyezés jobbra-balra, vagy balról-jobbra. Ez tök mindegy, mert úgyis frisztájlba nyomja a versenyző. Kezeit széttárja és ügyesen próbálja korrigálni a hullámokban őt kerülgető sétálók keltette szél és oldallökéseket, balanszként baljában kocsisbort, jobbjában mások által kétszer rágott szendvicsmaradékot tart. Sikeres gyakorlat után jutalomként a többi hajlékony egy gyere Jóska/Gizi, igyál egy ampullát! meghívása dukál.

Na, és vannak, akik szendvicsben nyomják. Ez akkor tűnt fel nekem, amikor már az ötödik ilyen figura ácsorgott velem szemben valamelyik sarkon. Elől-hátul tábla emberek. Vagy idős nyugdíjasok, vagy alkesz lecsúszottak reklámoznak így zacit, gyrosost, miegyebet. Viszont láttam egy jól öltözött fiatal srácot is a Blahánál. Kíváncsiságból megkérdeztem tőle, mennyit keres ezzel a mutatvánnyal. 3.500 forintot, jött a válasz. A szerencsétlen felsorolt annyi betegséget, amennyit a doktor hauz összes részében hallottam, na ezek mind meg voltak neki testügyileg. Rokkantnyugdíjas volt, de visszavágták neki a rokkantsági fokozatát, így ( mivel más munkát nem nagyon bírna elvégezni ) egészíti ki a lecsökkentett járadékát szegény feje.

Nagyon durva ez a munka és az érte fizetett pénz. Azt hinné az ember, hogy a szendvicsemberek a múlt század elején voltak divatban reklámügyileg. De nem. Ez 2012. Magyarország.

Címkék: úton útfélen

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr514830917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szivar 2012.10.11. 03:08:36

Ha nem önváltóba nyomják nap mint nap, ráadásul nem 12-16 órában, illetve mindez nettó, akkor csak háromszázhuszonöt pénzzel jönnek ki kevesebbe egy nap alatt, mint én. :S

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.10.11. 05:46:42

@szivar: Szerintem nem 10-12 órában nyomják. Nettó a történet, feketén megy zsebbe a lé.
Bakker, akkor a te helyzeted csak annyival jobb, hogy be vagy jelentve.

szivar 2012.10.12. 02:34:29

Meg annyival rosszabb, hogy nekem nem jár szociális segély, lakhatási támogatás, etc. :]
süti beállítások módosítása