Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olvasnám a blogod, ha még megvan.... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olv... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Elhúzni ebből az országból.

lancelotbéka 2012.10.27. 14:39

Egyre több embertől hallom ezt, vagy olvasom blogokban, fórumokon, hallom tévében-rádióban. Elhúzni innen külföldre. Így gondolja az orvos, a hentes, a kőműves, a hegesztő, a több diplomás ember, lehet mosogatni, bébisíntérkedni, felszolgálni valami étteremben. Mindjárt más lesz a világ ott. Nem lesz baszogatás, sarc, lehúzás, lopás-rablás, balhé a kocsmában, csövesek az aluljáróban, zsíros kenyér hó végén, morcos emberek az utcán. A képedbe vigyorgó politikus a plakáton igazat fog mondani, a pénztáros előre fog köszöni neked, a kocsmában nem fogják vizezni a piádat, a munkahelyeden megbecsült dolgozó leszel nem valami tamásbáttya rabszolga. Így gondolod, nem? Ámen.

Elmész innen, mert eleged van a sarcolásból, abból, hogy a hó végén visít a malacperselyed az éhségtől, sosem lesz saját lakásod/házad, hánynod kell a buszon, a vonaton a kosztól, amit kapsz a jegyed zsíros áráért, tele van a tököd a hálapénzzel, a korrupcióval és bürokráciával, azzal, hogy lassan már nappal sem mersz bizonyos környékeken egyedül végigmenni. Megértelek.

De mi lesz azokkal, akik nem tudnak, vagy nem akarnak elhúzni innen? Mi lesz azokkal, akik isszák a levét annak, hogy az ország nagy része a mai napig képes bő húsz év után is ugyan azoknak a zsíros, sunyi vagy álszent arcoknak hinni? Akik négy évente vagy az ellenpólusra szavaznak ( szar vót Gyurcsány, gyüjjön Orbán és fordítva ), vagy fanatikusan kitartanak vezérük mellett, közben nem veszik észre, hogy a színpadon ugyan azok az arcok húzzák a talpalávalót a rendszerváltás óta. Lehet itt békemenet, meg bajnaikunczeoszkómilla összeborulás, tökmindegy. Ép eszű ember egyik pártra/politikusra sem szavaz azok közül, akik eddig akár egy napot is kormányon voltak. Mert ha mégis megteszik, akkor valóban el lehet húzni ebből az országból.  A maradék meg leolthatja a lámpát és kiteheti a táblát: Takarítást kérünk.

Címkék: politika

25 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr574873114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.29. 09:45:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigSam 2012.10.27. 14:56:35

Most lett teli a pohár, vagy valamivel felhúztak okos emberek?

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.10.27. 15:18:41

@BigSam: Lereagáltam azt, ami már napok óta a csapból is folyik. Kivételesen nem vigyorogtató bejegyzés lett.

szivar 2012.10.27. 18:53:27

Pedig el kellene mér takarodni ebből az országból. Csak éppen nem nekünk, hanem a kedves politikusainknak...

BigSam 2012.10.27. 19:19:35

Hála az égnek, nincs itthon semmi bolondláda, max kollégáktól hallhatnám, de szerencsére nem foglalkoznak vele. Egyébiránt egyetértek veled is és szivarral is.

Odin88 2012.10.31. 20:51:38

Egy régi URH szám jut erről eszembe:

Vigyetek el
Öngyilkos patkányok hullái borítják el a várost
Minden sarkon egy félig kész mauzóleum
Hihetetlenül költséges utcakép
Ötmillió tonna szürke festék
kell még!

Ez az a lepratelep
Ahol senki sem beteg
Itt festve vannak a foltok
Itt mindenki boldog

Mindenki jól van
Mindenki fél
Mindenki jobban van
Mindenki mindenkinél
Mindenki fertőz
Mindenki bújtat
Nincs hova rejtőzz!

El akarok tűnni
De nem innen
Hülyeség volna
Szerintem
Itt, ha vesztettem is
Jól jártam
Mégis el fogunk tűnni
Sorjában
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Ezt a járványt
Nem felejtem el

Sehol egy jó szó
Soha nincs csönd
Mindenki vesztett
Te sem vagy különb
Felejts el
Akadj le rólam
Neked is az lesz a jó
Felejts el
Mert különben
Beborítlak, mint
Moszkvát a hó

El akarok tűnni
De nem innen
Hülyeség volna
Szerintem
Itt, ha vesztettem is
Jól jártam
Mégis el fogunk tűnni
Sorjában
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Ezt a kezelést
Nem felejtem el

Mindenki részeg
Mindenki józan
Mindenki tántorog
Mindenki jól van
Mindenki béna
Mindenki vak
Egyformán bűzlik
Mindegyik nap
Szaporodnak a véletlenek
Senkit nem lehet
Megmentened

El akarok tűnni
De nem innen
Hülyeség volna
Szerintem
Itt, ha vesztettem is
Jól jártam
Itt van egy híd a folyón
Hosszában
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Ezt a karantént
Nem felejtem el

Öreg vagyok
Örök nyugalmat!
Fiatal vagyok
Mint egy felszabadult gyarmat
Segítség!
Semmi nem érdekel
Élek! Még élek
Segítség!
Élve temetnek el
Félek, hogy félek

El akarok tűnni
De nem innen
Hülyeség volna
Szerintem
Itt, ha vesztettem is
Jól jártam
Itt van egy híd a folyón
Hosszában
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Ezt a járványt
Nem felejtem el
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Vigyetek el innen!
Vigyetek el!
Istenem!
Istenem!
Milyen üres lesz
Nélkülem!
Vigyetek el!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.28. 22:48:07

"De mi lesz azokkal, akik nem tudnak, vagy nem akarnak elhúzni innen? "

Azok majd rájönnek, hogy el kell zavarni ezt a hatalmat így vagy úgy. Pont azért is, mert különben teljesen kiszelektálódik az ország, és csak az ocsú marad. Az meg nagyon szar lesz az ocsúnak, ha egyedül marad.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.28. 22:50:06

És egyébként Gyurcsány nem volt szar, akkor nem is húzott el az országból annyi ember.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.29. 07:47:37

@lancelotbéka: neked nem esett le.

1) ha valakinek eladható tudása van, és el akar menni, és még jó oka is van rá, mert közösen elqrtuk ezt az országot, és közösen nem nagyon akarjuk rendbe tenni, akkor az égadta világon senkinek semmi jogalapja azt mondani, hogy nem mehet el innen, vagy azzal jönni, hogy "jajj, mi lesz azokkal, akiknek nincs eladható tudásuk?"

2) ha viszont valaki már azt elqrta, hogy nincs eladható tudása, akkor az egyetlen esélye, hogy részt vesz abban, hogy az országot végre rendbe rakjuk, és nem ül a seggén és nyavalyog. azért neki égető a dolog, mert ő nem tud elmenni. márpedig az egy alap dolog, hogy "ha valami nekem igazán égető, akkor én emelem fel a seggem"

capito?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.29. 07:50:04

@lancelotbéka: a másik lényeg, amit nem fogtál fel.

ha két szar közül kell választani, akkor épeszű ember a kisebbik rosszat választja. a nem választás az ennél hülyébb döntés

amíg nem jössz azzal, hogy van egy harmadik párt, amíg nem alapítasz jobb pártot, és csak a seggeden ülsz, nem is szavazol senkire, addig a fenti gondolatmenet érvényes rád. rád fog szakadni az ország, és te is tehetsz róla

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.29. 07:52:40

@lancelotbéka:

"ha két szar közül kell választani, akkor épeszű ember a kisebbik rosszat választja. a nem választás az ennél hülyébb döntés"

kifejtve: azért hülyébb döntés nem szavazni, mert akkor a nagyobbik szar jön rád. láthatjuk.

tehát nem. amit mondasz NEM ÉPESZŰ elv volt, hanem buta elv. pont azért vagyunk ekkora szarban, mert sok ember azt csinálta, amit mondasz. azért van orbánnak kétharmada, mert sokan nem mentek el szavazni a kisebbik rosszra.

és ne mondjad, hogy ez nem rosszabb, mint gyurcsány meg bajnai! legalább annyiban jobbak voltak, hogy nem volt kétharmaduk, ezt még elvakult gyurcsánygyűlölet mellett is felfoghatnád

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.29. 07:53:49

és én pot azért húztam el ebből az országból, mert azt láttam, hogy a tefajta okoskodó, de hülye emberek miatt ebben az országban még messze van az, hogy rendbe jöjjenek a dolgok. nektek mohács kell.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.11.29. 13:43:08

@Brendel Mátyás: Nincs is mit hozzáfűznöm a sok ellentmondó zagyvaságodhoz. Minősítetted magad és a hasonszőrűeket. Tényleg nem fogtad fel a lényeget, hanem hajtogatsz egy mantrát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.29. 22:12:41

@lancelotbéka: kétszer válaszoltál mindenféle érv nélkül. ezzel te minősítetted magad.

szivar 2012.11.30. 02:42:16

@Brendel Mátyás: Úgy érzem, hogy a te magasan szárnyaló értelmi képességeiddel képtelen vagy egy mondatnál hosszabb szövegrészletet értelmezni, s mi több, te már a bejegyzés elején bevágtad a durcit.

Olyanról hallottál-e már, hogy a szülőföld szeretete?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.30. 09:08:19

@szivar:

"Úgy érzem, hogy a te magasan szárnyaló értelmi képességeiddel képtelen vagy egy mondatnál hosszabb szövegrészletet értelmezni, s mi több, te már a bejegyzés elején bevágtad a durcit."

vice versa. ezt én is könnyen leírom rólad, ez nem érv, hanem neked ez a felületes benyomásod. nekem meg nyilván fordítva. de ezt tudom anélkül, hogy leírnád.

"Olyanról hallottál-e már, hogy a szülőföld szeretete?"

1) figyeld meg, először próbálsz érvekre új érvvel előjönni. eddig nem érveltél.

2) figyeld meg, a blogban nem erre az érvre hivatkoztál! ezt most húztad elő

3) hallottam. és olyanról hallottál már, hogy relatív értékrend?!

azaz, ha sok ember ma úgy érzi, hogy a szülőföld szeretete már kevesebbet nyom a latba, mint a realitások nyomós dolgai, akkor te ki vagy, hogy ítélkezz felettük?!

ki vagy te, hogy másoknak megmondd, nekik mi a fontosabb?! ki vagy te, hogy megmondd, mit viseljenek el azért, mert te annyira szereted a szülőföldedet, hogy simán bevállalod nekik?!

olyanról egyébként hallottál már, hogy komzopolitizmus?

egyébként valahol pont volt a napokban egy blog arról, amelynek valami ilyesmi volt az utolsó mondata, hogy itt most már a hazaszeretet nem érv. szóval nem csak én érzem úgy, hogy a hazaszeretetnél fontosabb dolgok miatt érdemes külföldre menni

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.30. 09:09:02

@szivar:

"Úgy érzem, hogy"

egyébként pontosan fogalmaztál. érzed. nem tudod.

szivar 2012.11.30. 10:57:50

@Brendel Mátyás: Nos, én a választásoknál akadtam el először. Brekusz helyesen írta, hiszen nem arról volt szó, hogy ne menj külföldre dolgozni, mindössze csak arról, hogy mi is lesz az itthon maradottakkal, kiknek nincs lehetősége eltávozni. Értem én ez alatt az olyanokat, kik az életben nem képesek összeszedni annyi zsét, hogy átmenetileg vagy végleg elkarcoljanak valami 'jobb' helyre. Értem én ezen emberek csoportja alatt a szüleidet vagy a nagyszüleidet, kiknek a nyugdíja attól is függ, hogy mekkora bevétele van az államnak. Értem én ez alatt azt, hogy Magyarország népességfogyása az utóbbi kettő évben jelentős mértékben felgyorsult.

A szavazásról meg csak annyit, hogy én sem mentem el szavazni. Méghozzá azért nem, mert lehetett volna választani a kevésbé legyen rossz, illetve a sokkal rosszabb legyen opciók közül. Olyan opciót meg még nem láttam, hogy 'jobb legyen'.

Odafönt a fejünk felett a parlamentben csupa olyan ember hozz a sok döntést, kik a szocialista rendszerben pártkatonaként alapozták meg politikai karrierjüket, esetleg ezen emberek leszármazottai. Amíg ez nem változik, addig semmi sem változik, évről évre 'egy kicsit' rosszabb lesz, a középosztály és az értelmiség meg kidöglik ill. kimenekül az országból.

Pont azok az emberek, kiknek leginkább lehetőségük lenne változtatni a dolgokon. De inkább elsunnyognak máshova, fület és farkat behúzva... Aztán 'onnan' jönnek osztani az észt.

1. Figyeld meg, érveltem.
2. A bejegyzésben (aka.: blog) nem hivatkoztam semmire sem, mert nem én írtam. Mondom én, hogy felületesen olvasol.
3. Igen hallottam róla, nekem például a hátam közepére egy szép nagy púp az egész EU, egy plusz teher, de számodra előnyt jelent.

"ki vagy te, hogy másoknak megmondd..."
Néha műszakvezető. De amúgy nem nagyon szoktam megmondani. Lehetőség szerint nem parancsolgatni szoktam, hanem együttműködni. Ráadásul nem úgy, mint a nagy 'Nemzeti Együttműködés'.

Nemcsak hallottam, már ettem is.

Elhiszem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.30. 11:33:13

@szivar:

"mindössze csak arról, hogy mi is lesz az itthon maradottakkal, kiknek nincs lehetősége eltávozni."

én meg erre válaszoltam elég részletesen. nem ismétlem meg.

"A szavazásról meg csak annyit, hogy én sem mentem el szavazni. Méghozzá azért nem, mert lehetett volna választani a kevésbé legyen rossz, illetve a sokkal rosszabb legyen opciók közül. Olyan opciót meg még nem láttam, hogy 'jobb legyen'."

és ahogy megindokoltam, az buta gondolkodásmód. az evolúció sem úgy működik, hogy "legyen jó", hanem úgy, hogy "legyen kevésbé rossz". és működik. és persze van, aki nem megy el szavazni az evolúciónál sem, ők kihalnak.

"Amíg ez nem változik, addig semmi sem változik, "

amíg nem szavaznak az emberek, addig ez nem változik.

"Pont azok az emberek, kiknek leginkább lehetőségük lenne változtatni a dolgokon."

tehát azt mondod, hogy a szegény, nem hülye embernek nincs lehetősége változtatni a dolgokon?! nem vagy te nagyon negatív, cinikus és lekezelő?! én azt gondolom, hogy a szegény, nem értelmiségi embereknek is feladata változtatni a dolgokon. PONT AZÉRT, mert ők nem tudnak elmenekülni.

példa:

kigyulladt az erdő a falu egyik végéhez közel. OK, szép dolog volna, ha a falu másik végén levő segítene az oltásban, de ha a falu erdőszéli végén lévő ember nem vesz részt, baszik szavazni, akkor elsősorban maga felelős azért, hogy elég a háza.

"2. A bejegyzésben (aka.: blog) nem hivatkoztam semmire sem, mert nem én írtam. Mondom én, hogy felületesen olvasol."

OK, ez jogos, elnéztem.

"Igen hallottam róla, nekem például a hátam közepére egy szép nagy púp az egész EU, egy plusz teher, de számodra előnyt jelent."

no, és akkor mi legyen? ebből az lesz, hogy én elmegyek az EU-ba, te meg otthon maradsz, és teher lesz neked. az értékválasztásodból adódik, hogy szenvedsz. te magad tehetsz róla, ne másokat vádolj! miért úgy akarod megoldani a saját magad által generált problémát, hogy másokat is lehúzol magadhoz?!

""ki vagy te, hogy másoknak megmondd..."
Néha műszakvezető."

akkor a műszaknak megmondhatod, de a külföldre távozó magyaroknak nem.

" De amúgy nem nagyon szoktam megmondani."

de, most azt teszed.

" Lehetőség szerint nem parancsolgatni szoktam"

ez hajszálnyi különbség. valójában parancsolni itt nem tudsz. ez a lényeg de megmondani azért akarsz.

szivar 2012.11.30. 13:50:10

@Brendel Mátyás:
Az evolúciót meg lehet b@szni, ha ég az erdő. Vagy drasztikus változások lesznek (elered az eső), vagy minden ott élő faj kipusztul. A politikusoknál meg az evolúciós példa nem állja a helyét, pontosabban az erdőtüzes példánál maradva, az EU, az IMF, a nemzetközi szerződések, usákia meglátásai, csak újabb és újabb tüzeket szítanak, méghozzá úgy, hogy csak egy felé lehessen menekülni. Oda, ami az ő érdekeiknek megfelel. Állítólag ez a politika.

Ha szavaznak, akkor sem fog változni. Hiszen a nagybetűs Törvény szerint a költségvetést érintő dolgokba a kisembernek (aka. szavazó) nincs beleszólása (népszavazást sem lehet kiírni róla), míg az EU-nak van, sőt még az IMF is tehet bizonyos ajánlásokat (lsd.: zsarolás címszó alatt). Abból az adósságspirálból mibe kicsiny hazánk került, nem lehet tisztességes úton kitörni. Amíg az adósságot egyik kormány a másik után tologatja a következőnek, addig semmi jóra nem lehet számítani. Itt két megoldás van: vagy az életszínvonal esik le a béka picsája alá, vagy az adósság nő (s vele együtt az életszínvonal csökken). Pár dolgot, mint például a szociális védőhálót (stb, stb) nem lehet megszüntetni, pont a nemzetközi szerződések miatt.

Igen azt mondom. Negatív vagyok, de legalább realista. Sajnos míg ki nem egyenesíti a kaszát ez a réteg, míg nem mennek vasvillával (átvitt értelemben értendő a szerszámok használata) az utcára, míg nem hugyoznak szembe a széllel, addig itt semmiféle változás nem lesz, köszönhetően ennek a kibaszottul jogszerű római jognak - melyen az egész 'fejlett', nyugati világ alapul, mely jog csak önnön létének biztosítására hivatott, nem az igazságszolgáltatásra. Amíg nem lesz egy komolyabb szemléletváltás ezen világon, addig lehet választani a 'jobboldal' és 'baloldal' között és ennyi. Bár talán van egy járható arany középút is, de ez nem annyira népszerű...

Az erdőtűzre visszatérve, ha kigyullad az erdő, akkor ki kellene menni a tűzoltóságnak (lsd.: parlament, kormány), s eloltani a tüzet, hiszen a falu ezért tartja őket el. De jelen pillanatban a tűzoltók pókereznek, nagyon-nagy a tét, szarnak az erdőtűzre vastagon. A falu népének meg kevés eszköz adatott meg ahhoz, hogy eloltsák a tüzet, s ezt felismerve menekülnek, ki merre lát alapon. Itt tartunk most. Az, hogy holnap ki lesz a tűzoltóságnál a parancsnok, az nem változtat a pókerezési szokásokon.

Nem látod a fát az erdőtől. Míg az uniós mezőgazdasági (s egyéb) támogatásokkal legfőképpen a tőlünk nyugatabbra elhelyezkedő országok járnak jól (mondhatni, hogy hazánkra a normatívák olyan termékekre vonatkoznak, amikre rendkívüli mértékben kedvez az éghajlatunk, úgysmint őszibarack, cukornád, stb, továbbá olyan hosszútávon megtérülő beruházásokra adnak támogatást, mint például az elkerülőutak építése, akadálymentesítés, szökőkút, stb), addig a magyar parasztnak (írhattam volna vállalkozót és alapanyagot is) jó ha a vetőmag ára megtérül, nemhogy a befektetett munka ára. Példa ékes kedvéért megemlíteném a cukorrépa termelést és a cukorgyárakat, a marhatenyésztést és a tejipart, a szőlőtermesztést és a borászatot, a... Lehetne folytatni a sort. De az uniós forrásokból bejövő pénzt (ha attól eltekintünk, hogy egy-két tűzhöz közel álló emberke jól járt) remekül ellensúlyozza a megszűnt munkahelyek tömkelege (adóbevétel kiesése), a vámkötelesség megszűnése (szintén bevételkiesés), a munkanélküliek eltartása (kiadási oldalon jelentkező izémizé), és a többi. Bár bizton állítom, hogy te jól jártál azzal, hogy megnyíltak a határok a munkaerőpiac és az árupiac előtt, de az a baj, hogy egyes érdekcsoportok már felvásárolták a piacot, a munkaerő felvásárlása meg folyamatban van. Ezen országban meg marad a nagy semmi. S aztán mi lesz? Ha netalán honvágyad lenne, vagy el szeretnél jönni gyertyát gyújtani szüleid, nagyszüleid sírjára, akkor hova érkezel? Ausztriába, német, angol, vagy francia gyarmatra?

A magam szintjére való lehúzásról meg csak annyit, hogy nem a te fizetésed sok, hanem az enyém kevés. Az árak meg szinte ugyanott tartanak MINDENBEN. S nem az irigység szól belőlem, hanem az értetlenség.

"akkor a műszaknak megmondhatod, de a külföldre távozó magyaroknak nem."

A külföldre szakad hazánkfiainak eleve nem adnék és/vagy elvenném a szavazójogot, ugyanígy a kettős állampolgárságú egyénektől is. Szavazzon ott, ahol az adót fizeti vagy nem fizeti. S ott ossza az észt a helyi Orbánnak. Részemről azt az álláspontot képviselem, hogy ha menni akar, akkor menjen, mert a létszám miatt nem kötelező itt maradnia. De ha nem rak be a közösbe, akkor ne pofázzon má' bele a nagy húsosfazék elosztásába.

Igen erről szól a demokrácia és a lobby: az együttnemműködésről, az ego védelméről, a miajobbénnekemmindeáronmegvédésről.

Nem tudom. Van amit meg kell tenni, van amit el lehet sumákolni, de néha egy kis pihenés sem árt. Szerintem te most le vagy ragadva az egódnál (lsd.: tévedhetetlen, stb, stb - de minden ember ilyen, mígnem tárgyilagosan nem képes szemlélni a dolgokat, mintha egy kívülálló szemével nézné), oszt' jó napot. Ekkor ha azt mondom neked, hogy ezt szarul csinálod, akkor megsértődsz, s még inkább úgy fogod csinálni. Ahelyett, hogy megkérdeznéd azt, hogy mit kellene másképpen cselekedni. De nem baj. A baj az, ha döglenek a csibéink.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.11.30. 14:21:02

Ha két nadrágom van és az egyik szaros, akkor hiába húzom fel a másikat, amelyik kevésbé rettenetes(nem szaros, hanem hugyos), attól ugyan úgy nem érzem benne jól magam. Ezért nem jó válasz az, hogy jöjjön Orbán helyett Bajnai. Új nadrágot kell(ene) venni. De ameddig az emberek 4 évente ide-oda szavazgatnak egyik lejárt politikai erőről a másikra, addig nem lesz változás hazánkban.
schiffer ezért nem állt az LMP-vel a Milla- Együtt 2014 mellé. Hiába egy új erő, ha feltűnnek körülötte a hiénák, akik már voltak hatalmon, de sok érdemi változást pozitív irányban nem hoztak. (Bajnai, Oszkó,Kuncze,Draskovits). Később már Gyurcsány is beállt a sorba. Ezzel több ember szimpátiáját vesztették el, mint ahány lehetséges voksot nyertek.
Mindazoknak, akik a nagyobb rossz helyett a kisebb rossz elvét hangsúlyozzák, az Izlandi példát. a derék bálnavadászoknál örökre eltiltottak mindenkit a politikától, pártoktól függetlenül, akik az utóbbi évtizedekben parlamentben voltak. Érdemes utána nézni a neten, hogyan is választottak új képviselőket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.30. 14:33:39

@szivar:

"Az evolúciót meg lehet b@szni, ha ég az erdő. Vagy drasztikus változások lesznek (elered az eső), vagy minden ott élő faj kipusztul."

Az evolúció lassú változás. Drasztikus változást lehet próbálni,d e az egy másik téma. Egyébként alapítasz pártot? mert ugye az volna a drasztikus változás.
Ha otthon ülsz, és nem szavazol, akkor ugyan baszod az evolúciót, de drasztikus változást ezzel nem hozol létre. Tehát a nem elég jó helyett a nagyon szart választottad. És látjuk az eredményét. Rosszabbul élünk, mint két éve. Rosszabb az elmúltkétév, mint az elmúlnyólcév volt.

Oszt akkor most baszhatod a drasztikus változásodat, mert nincs, nem csinálod. A másik kérdés, hogy vajon egyáltalán jobb volna-e. Mert a társadalmat nem lehet sokkal gyorsabban változtatni, mint amilyen a saját időállandója.

" A politikusoknál meg az evolúciós példa nem állja a helyét, pontosabban az erdőtüzes példánál maradva, az EU.."

ez hülye terelés. Semmi köze a témához.

"Ha szavaznak, akkor sem fog változni. Hiszen a nagybetűs Törvény szerint a költségvetést érintő dolgokba a kisembernek (aka. szavazó) nincs beleszólása"

Ha a kisemberek bele akarnak szólni, akkor kétharmados támogatást adnak olyan pártnak, amelyik így változtatja az alkotmányt. Nem olyannak adtak. Elqrták. Ha otthon maradtál, akkor te is elqrtad.

"Itt két megoldás van: vagy az életszínvonal esik le a béka picsája alá, vagy az adósság nő (s vele együtt az életszínvonal csökken)."

Erről viszont nem tehet senki, ez a matek. A matematikát nem lehet leszavazni. Még kétharmaddal sem.:)

"Igen azt mondom. Negatív vagyok, de legalább realista. Sajnos míg ki nem egyenesíti a kaszát ez a réteg, míg nem mennek vasvillával (átvitt értelemben értendő a szerszámok használata) az utcára, míg nem hugyoznak szembe a széllel, addig itt semmiféle változás nem lesz, köszönhetően ennek a kibaszottul jogszerű római jognak"

a Dózsa féle parasztháború nem hozott sok javulást az országnak.

"Az erdőtűzre visszatérve, ha kigyullad az erdő, akkor ki kellene menni a tűzoltóságnak (lsd.: parlament, kormány)"

most a hasonlatot más dologra alkalmaztad. Ezzel egyetértek, de ez is terelés.

"A falu népének meg kevés eszköz adatott meg ahhoz, hogy eloltsák a tüzet, s ezt felismerve menekülnek, ki merre lát alapon."

A falu népe alap0that új pártot, és adhat annak kétharmadot. Vagy adhat a Fidesznek. A falu népe sajnos a Fidesznek adott. Ebbe te is belejátszottál az otthon maradásal. És ezért menekül most a falu népe. Mert te basztál elmenni szavazni.

Az MSZP kormány alatt nem menekült ilyen tömegesen a falu népe, csak a normális mozgás volt külföldre.

"Míg az uniós mezőgazdasági (s egyéb) támogatásokkal legfőképpen a tőlünk nyugatabbra elhelyezkedő országok járnak jól (mondhatni, hogy hazánkra a normatívák olyan termékekre vonatkoznak, amikre rendkívüli mértékben kedvez az éghajlatunk, úgysmint őszibarack, cukornád, stb, továbbá olyan hosszútávon megtérülő beruházásokra adnak támogatást, mint például az elkerülőutak építése, akadálymentesítés, szökőkút, stb), addig a magyar parasztnak (írhattam volna vállalkozót és alapanyagot is) jó ha a vetőmag ára megtérül, nemhogy a befektetett munka ára."

1) Míg a fejlett nyugati országok általában netto befizetők, addig Magyarország több támogatást kap, mint amennyit befizet. Ez nem lehet az ok.

2)Az EU sok hasznos dologra ad támogatást. Az, hogy a falu szökőkútra vagy hasznos beruházásra pályázik, az a falu dolga.

A polgármestert az emberek választják. vagy ha olan hülyék, mint te, otthon ülnek.

Ha olan okos vagy, miért nem indultál polgármesternek a faluban, és miért nem nyújtasz be jó pályázatot?! Mellesleg még vállalkozóként is benyújthatsz jó pályázatot.

Ne itt nyavalyogj, csinálj valamit!

"Bár bizton állítom, hogy te jól jártál azzal, hogy megnyíltak a határok a munkaerőpiac és az árupiac előtt"

te is járhattál volna jól. rosszul választottál. te vagy a hülye, ne mást hibáztass!:)

" Ha netalán honvágyad lenne, vagy el szeretnél jönni gyertyát gyújtani szüleid, nagyszüleid sírjára, akkor hova érkezel?"

ilyen megfontolásból blogolok. de többet ebbe nem tudok fektetni.

"A magam szintjére való lehúzásról meg csak annyit, hogy nem a te fizetésed sok, hanem az enyém kevés. "

te választottad a foglalkozásodat, nem én.

"A külföldre szakad hazánkfiainak eleve nem adnék és/vagy elvenném a szavazójogot, ugyanígy a kettős állampolgárságú egyénektől is. Szavazzon ott, ahol az adót fizeti vagy nem fizeti. S ott ossza az észt a helyi Orbánnak."

Most ellent mondasz magadnak. Az előbb még azt mondtad, hogy a külföldi foglalkozzon azzal, hogy esetleg ha hazajön mi lesz, vegyen részt az ország megváltoztatásában. Most meg azt mondod, teljesen kizárnád. Ezzel azt eléred, hogy totál baszik az országra. Kell ez neked?! Vagy csak mérges vagy, és le akarod vezetni az indulataidat?!

" Részemről azt az álláspontot képviselem, hogy ha menni akar, akkor menjen, mert a létszám miatt nem kötelező itt maradnia. De ha nem rak be a közösbe, akkor ne pofázzon má' bele a nagy húsosfazék elosztásába."

Nézd. 4 évig dolgoztam Finnországban. Utána 16 millióért vettem Budán lakást. Szerintem raktam bele annyit a húsosfazékba, hogy pár tucat évig nyugodtan szavazhassak.

Ha kiutálsz az országból, esetleg kivonom a 16 milliómat az országból. Jó lesz neked?!

"Szerintem te most le vagy ragadva az egódnál"

szerintem meg te.:) most ez neked érv?:)

"Ekkor ha azt mondom neked, hogy ezt szarul csinálod, akkor megsértődsz, s még inkább úgy fogod csinálni."

amikor én mondom azt, hogy te csinálod szarul, nem látom a nagy belátást.:)

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.11.30. 14:39:00

@Brendel Mátyás: Ember, eddig abszolúte eltűrtem, hogy engem idiótázz, de most Szivart hülyézed le a fene nagy pökendi stílusodban. Úgy látszik, nálad ez a kultúrált stílus a menő. Na, nálam nem. Ettől kezdve ki vannak tiltva a kommentjeid.

szivar 2012.11.30. 16:11:22

@lancelotbéka: Egy részről kár volt kitiltani, más részről nem. Egy részről értelmesnek tűnt, kivel eddig relatíve értelmes eszmecserét lehetett (volna) folytatni, más részről meg csak ugyanazt a konzumidióta mantrát szajkózza. A hülyézés meg... Embere válogatja, madarat tolláról...