Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olvasnám a blogod, ha még megvan.... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olv... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Az marha embörökrül, avagy építőipar újratöltve.

lancelotbéka 2014.04.19. 13:15

Korábban már megírtam a véleményemet arról, hogy a honi építőipar a legnagyobb marhák gyűjtőhelye eme sártekén. Ez a véleményem azóta is megmaradt, sőt, erősödött. Köteteket tudnék megtölteni a memoárokkal ebben a témakörben. Egy bő fejezet csak az idióta főnökökről szólna, akik néha úgy érzik, hogy meg kell mutatniuk a tróger proletároknak, hogyan is kell dolgozni tempósan... Így esett meg az a történet, mikor az egyik építkezésen vigyorogva üldögéltem egy vödrön, körülöttem a gépészekkel, akik kérdezték, hogy mi ez a dübörgés és puffanás, ami a leendő wc-ből hallatszik. Közöltem velük, hogy a főni most késztetést érzett arra, hogy megmutassa, hogyan is kell vakolni. Na, gondolták, ennek kivárják a végét. Megnyugtattam őket, hogy nem kell fél napot itt várniuk, az efféle bemutatók 10 percnél tovább nem szoktak tartani, addigra elfogy a lendület, a szufla és a munkakedv. Így is történt. Negyed óra múlva bősz üvöltés remegtette meg a klotyó falát.

- Saaanyiiikaaa! Gyere lapáttal és talicskával!

Sanyika ( aki nem a filmbéli patásembör lova volt, hanem egy kissé alkoholista segédmunkás ) jött is és hamarosan kitolta a talicskát, ami púposra volt rakva a földre lepotyogott malterrel. Előkerült a góré is, tokától bokáig malterosan, majd fölényesen kibökte, így kell ezt csinálni fiúk. Hogy ezt mi a fenére értette, nem tudom, mert nem a vakolásra, az biztos...

Másik agytröszt főni, segíteni akart a lábazat szigetelésében. Ki is gurította a szigetelőlemezt az udvaron, majd egy lendülettel le is vágott egy adagot belőle, csak azt nem vette észre, hogy alatta volt a tulaj kertlocsoló slagja, amit a horgas késsel két helyen is kettészelt... Ugyanez az agytröszt volt az, aki megkérdezte egy teraszbontásnál, hogy hozzon é vajon gépet ( bontókalapácsot ) a régi beton felvéséséhez, vagy elég lesz a csákány is. Mondtam neki, hogy semmi gép nem kell ide, a csákány kurva jó univerzális szerszám, azzal még betont is tudok keverni... Ugyanez a jóembör volt az, aki elvállalt úgy egy munkát és adott le árajánlatot róla, hogy mikor mentünk dolgozni, tőlünk kérdezte meg, hogy merre is lehet az a cím a X.-kerületben... Az sem gyenge story volt, amikor a diplomás testvérével duóban 3 napig számolták azt, hogy adott négyzetméternyi falfelülethez mennyi tégla kell, mert ugye nem mindegy, hogy milyen vastag habarcsba lesz az a falazóblokk ültetve, meg hogy a négyzetmétert függőleges falon, vagy kiterített állapotban számoljuk. Mert ugye egy harmincas fal állva nem annyi négyzetméter, mintha eldöntöm mondjuk járdának...

A hab a tortán az volt, mikor az egyik agyoniskolázott idióta felvetette az ötelet, hogy mi lenne, ha fugázás előtt a járólapokat lekennénk olajjal, így nem kellene a lapokról is mosni a cuccost, a fugázó anyagot meg a cukrászoknál használt habkinyomó zsákkal injektálnánk a hézagokba... Ja, az olajon meg később a tulajék süthetnének fasírtot, meg grillkolbászkákat.

Nagy az isten állatkertje.

 

Címkék: építőipari kalandok

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr706052128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigSam 2014.04.19. 13:53:13

:D Öcsémék házát építettük, egy öreg mesterrel (eredeti szakmám autóreszelő) bontott mezei téglából 45-ös falat raktunk és el kellett neki magyarázni, lehetőleg ne a futó sorba tegye a darab téglákat, meg hogy az ablaknak hagyni kell beillesztési helyet, mert a műanyagot nem szokás meggyalulni, hogy beférjen. :D

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2014.04.20. 07:04:16

@BigSam: A nyílászárókkal kapcsolatos történetek is megérnének egy fejezetet...

szivar 2014.04.20. 17:50:58

Inkább alacsony a kerítés...