Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Az marha embörökrül - avagy nem csak a melós a hülye...

lancelotbéka 2014.07.05. 14:02

Építőipari történeteim kifogyhatatlanok, a kalandok végtelen tárházát jelentik életemben, hogy ily fennkölten fogalmazzam meg cseppet sem lírikus eseteimet...

Pénteken fejeztünk be egy 14 lakásos társasház fürdőszobáinak felújítását, ami így elsőre nem is tűnik nagy kalandnak ugye. De ha azt is megírom ( kerület és cím nélkül ), hogy ez egy önkormányzati bérház, ahol szociális alapon laknak a népek, akkor rögtön más a leányzó fekvése. 2,5 szobás lakásokban átlagban hatan élnek, de volt olyan család, ahol tizenegyen élték napjaikat, sőt mi több, az egyik leányzó napokkal a szülés előtt állt, tizenhárom évesen. Természetesen a lakások 90%-ban nem az idén barnult honfitársaink laktak...

Természetesen mondanom sem kell, hogy a körülmények balkániak voltak, a penész centi vastagon sasolt a falakon, takarítva, felmosva az életben nem volt egyik putriban sem, pedig nem tiltja gondolom a házszabályzat ezt a nemes elfoglaltságot a lakóknak. A vizes kolléga szerint örüljek, hogy nem láttam a fürdőszobákat bontás előtt, volt ahol a látványtól és a szagtól elhányta magát. Ezt később én is átéltem kis híján, mikor reggel felcuccoltam a szerszámokat a tetthelyre, majd ki is tántorodtam a fürdőből, ugyanis a csupasz betonon ott figyelt egy szarkupac, papírral letakarva. Közöltem a főnökömmel, hogy nyugodtan megmondhatja délután a bejárást tartó önkormányzati mukinak, hogy nem vagyok hajlandó abban a lakásban dolgozni, burkolja le a szaros padlót Kolompár Akhilleuszéknél  a polgármester, az LMP, vagy aki akarja, de nincs az az isten, hogy én oda még egyszer betegyem a lábamat.

A lakók intelligencia hányadosáról csak annyit, hogy kvízjátékban egy amőba, vagy egy galápagosi levesteknős is szarrá verte volna őket könnyedén.... Az egyik lakásban meló közben hallom, hogy az otthon lévő nagypapa fújtat mint a terhes ló. Nofene, gondoltam, csak benézek már a szobába ( nem volt nehéz dolgom, mert az ajtó abban a lakásban mindenütt hiányzott, talán egy UFO  vihette el ), nehogy az legyen, hogy az öreg elpatkol és azt hiszik, én ciánoztam le. Nos, szó sem volt rosszullétről, ellenkezőleg. A lecsóbajszú tata egy szál klottgatyában táncolt a tévé előtt, valami dzsasztinbíbör, vagy mi a fene óbégatott benne és az ürge az ott látott táncmozdulatokat utánozta, csak úgy pörgette a nyamvadt testét a visszeres málnaszörpkeverőin...

Az állandó ordítozás természetes velejárója volt a mindennapoknak, csakúgy, mint a lépcsőházban szétdobált papír zsebkendő, csikk, szotyi,koton, szaros pelenka miegyéb.

Volt, ahol megkínáltak kávéval, de a szervezetemet nem akartam kitenni egy túlélési kalandnak, úgy gondoltam, jól megvagyok a speciális baktériumok nélkül, így köszönettel azt kellett mondanom, hogy koffein érzékeny vagyok és a kávétól aszpektiorális kolombutuszt kapok, amitől 1 kötőjel 2 percen belül megfulladok.Rézművesné Kalányos Lola megértően bólogatott, mondván, hogy az anyósa is hasonló betegséggel küszködik...

Summa-summárum, alig vártam, hogy mikor fejezzük be ezt a munkát. Előre sajnálom azokat, akik pár év múlva újra felújítják majd ezeket a lakásokat. Mert hogy pár éven belül lelakják, leputrisítják  őket a lakók, az hóttbiztos. Tehetik ezt, szankciók nélkül. A hülye önkormányzatok meg ismét rendbe teszik nekik, az adófizetők pénzéből.

Nesze neked demokrácia.

 

Címkék: építőipari kalandok

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr616475101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szivar 2014.07.08. 18:17:49

Az egyik kolléganőnek az embere volt hasonló szituban. Zúnijós projekt, új sportpálya (mely körül a régi kerítést nem kellett elbontani, csak a vasbeton beton részét elhordani), téniszkláb, egyebek létrehozása. Ehhez hozzátartozott a környék rendbeba... rendberakása is. Értsd: a környéken lakók házának a rendbehozatala.

A Zoli meg szörnyülködött, hogy szinte minden másnap sült malac citromkarikával, meg egyéb ilyen háborús koszt volt az ebéd (reggeli és vacsora), kint a tányéros tévé, bent meg a plazma meg a házimozirendszer. Minden udvarban az egy-négy ótó, a fürdőszoba patyolattiszta. Csak éppen a harmadik szoba volt tele egy kicsit szarral, meg ilyenekkel, továbbá a szomszéd udvara. Újságpapírra rá, megfog, átdob.

Estefelé már szálldogált felfelé a kábelek füstje, flexelték le a került autókról a felesleget. A légvezetékről meg csak úgy lógtak le a toldóidomok...

Ezen környéken volt az országban (szerintem) először padlófűtés, mert amikor a nyolcvanas években szociális alapon kaptak új lakásokat, első télen eltüzelték a parkettát.

Szóval ja. A felzárkóztatásra költött milliárdok és a nemmegkülönböztetés mindenféleképpen sikeresnek tekinthető. Még egy pár száz milliárd és annyira integrálódnak majd, mint állat.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2014.07.09. 05:32:18

@szivar: A padlófűtéses szövegeden felröhögtem. :))
A többin nem.
Sosem fognak ezek felzárkózni, mert nem is akarnak.
süti beállítások módosítása