Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
 • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
 • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • Utolsó 20

Mikulás.

lancelotbéka 2016.12.07. 05:59

 Túl vagyunk Botika kisfiunk 3. Mikulásán. Most már képben van így három évesen a télapós sztori metodikájával, bár még a kéményen át való piros ruhás behatolás dologgal okoztam neki némi fejtörést, az igaz. Na de sebaj, este már lázasan törölgette a kis csizmáit tisztára, majd az anyukája egyik pipellője került sorra, utána apa munkásbakancsa.

 - Apa! Fogom látni a Mikulást?

 - Magas az esély rá kisfiam, ha tényleg kitesszük az ablakba atyád munkásbakancsát, mert ha fölé hajol, tuti reggelig ájultan fog feküdni az ablak alatt...

 Nos, míg a fürdés lezajlott, addig anya belehelyezte az ajándékokat a cipőkbe , majd pizsamába öltözés közben kiosontam a konyhába és egy papírhengerbe beleóbégattam mély, elváltoztatott hangon:

 - Hohohóóóó srácok ! (Mivel Boti szerint így köszön a nagyszakállú).

 Angyalkám közben odabent felvinnyogott a visszafojtott nevetéstől , mert a két szó között belekrákogtam a szócsőbe , amitől eszébe jutott az üvegtigrisből a hangosbemondós feleségcipelős versenyt hirdető jelenet....

 Szerencsére kisfiunk bedőlt a trükknek, boldogan rohant az ablakhoz  és bár látni nem látta őt, de a hangját hallotta, így teljesen elégedett volt. Büszkén veregettem is a vállam.

 Eszembe jutott egy régi eset, mikor is barátoméknál az állandó Mikulás nem ért rá, így nekem kellett elvállalnom a szerepet, hogy Télapónak öltözve átadjam az ajándékot a kisöccsének. Előtte egy kocsmában találkoztunk, hogy bátorságot öntsek magamba a premier előtt, majd átballagtunk hozzájuk. Igen ám, de nem engedtek be a társasház lépcsőházába a zsaruk minket, mert közben az egyik lakó öngyilkos lett. Míg a helyszínelés tartott én tetőtől talpig Télapóban üldögéltem a kocsmában, ahol valahogy mindenki kényszert érzett rá, hogy leitassa a derék nagyszakállút.

 Mit mondjak, a család állítása szerint sosem volt ilyen vidám estéjük, mikor sikerült bejutnom a kisfiúhoz az ajándékokkal...

Címkék: humor Botond kisfiunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr1712029649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.