Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
 • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
 • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • Utolsó 20

Kínai kaland.

lancelotbéka 2017.11.08. 05:52

 Egy kínai fickónál dolgozom pár napja, a nevét nem tudom, ő Dávid néven mutatkozott be, de kizártnak tartom, hogy erre a névre anyakönyvezték a rizsföldek mellett, úgyhogy én csak Jet Li-nek hívom. Be is adtam neki, hogy kiköpött hasonmása a színésznek, ami persze annyira állja meg a helyét, mint ahogy én hasonlítok mondjuk Yoda mesterre...

 Dolgozott nála egy román brigád, gondolom ócó pénzért, úgyhogy sejthető, hogy néz ki a burkolásuk (az is). A csempék olyan fogasak, hogy megállna rajtuk a muskátlis cserép, egy csomó lap magától potyog le a falról, a fugák össze-vissza nyílnak-záródnak. 2 napig cserélgettem, pótolgattam a lapokat, mire valami elviselhető formát öltött a konyha és a fürdő burkolata, természetesen közben piszokul káromkodva szidtam a trógerek édesannyát is. Nos, már készülődtem a fugázáshoz, mikor is emberünk rámutat egy csempére a falon :

 - Ect még ki tunni cerélni?

- Nincs az az isten Jet Li, hogy én már több lapot kicseréljek! - válaszoltam.

- Főcök finom kávét !

- Ja, akkor van.- mentem bele az üzletbe.

Pár perc múlva kis sárga ember óbégatását hallom:

- Jóci! Jóci ! Gyere, van egy pacák a cellőzőben!

 Látom , Jet Li áll az udvaron egy vödör tetején , és a fürdőből kijövő szellőzőcsőre mutogat.

- Van egy pacák benn!

-Az kizárt, hogy egy pacák beleférjen abba a csőbe. - mondom neki.

- Nem pacák, hanem pocák!

- Pocák? Nem pocok?

- De. Act montam én is.

-Nem azt mondtad, de mindegy. Mozog?

-Nem. 

-Akkor piszkáld ki egy bottal, az nem pocok, hanem valami madárfészek lesz.

 dsc_0014.JPGNos, ki is piszkálta a valamit a csőből, ami nem volt más, mint egy fészek, benne egy elpusztult szegény cinegével.

-Ez szegény jól mumifikálódott - mondtam - a wokba be se tedd, mert rágós lesz...

 - Jo, kidobom kuka.

- Oké, utána remélem , már több kaland nem lesz mára és tudok fugázni.

 Így is történt, kész lett a munka, emberünk elégedett volt én meg munka közben ennyit már rég nevettem.

Ui: A fotón Jet Li van, divatos kínai fröccsöntött papucsban...

Címkék: fotók építőipari kalandok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr8813204509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.