Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell újhagyma szeptemberre-októberre, akkor... Annak sincs még későn (dughagymáról) - meg lehetne még sor... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olvasnám a blogod, ha még megvan.... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek

 • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
 • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
 • szivar: Lehet kapni nyári retket is. Ja, a krumpli vetése sincs még elkésve - csak egy kicsit. :) Ha kell ... (2018.07.31. 06:17) Kis kert, nagy öröm.
 • bakker.: Hajrá, sok sikert! (2018.04.16. 16:40) Termékenység.
 • lancelotbéka: @Thaliavilaga: Köszönjük szépen, Nektek is minden jót kívánunk karácsony ünnepén! Ui: Szívesen olv... (2017.12.24. 06:47) Kis karácsony...
 • Utolsó 20

Orr(ontás).

lancelotbéka 2018.09.07. 17:11

 Angyalkám hazaért a munkából, csá és puszi, majd negédesen mosolyogva illegette magát előttem. Gyanút fogtam, hogy itt most fennforgás van, valamit észre kéne vennem. Valami változást. Nézzük csak!

A frizura szerintem ugyan olyan, mint utolsó emlékem óta. Legalább is nekem úgy tűnik... Kétségbe esetten néztem végig a ruházatát, de nem tudtam eldönteni, van e valami új hacuka rajta, vagy netán és esetleg új pipellőben feszít életem. Summa-summárum, meg voltam lőve.

 - Nem érzel valami illatot? - jött a felmentő kérdés.

- Kutyaszarba léptél?

- Baszdki... Szagold meg a nyakam!

- Talán valami citromfű illatot mintha éreznék. - próbáltam nyomot fogni, mint Kántor az OTP-előtt.

- Pasik... Szagold meg a csuklómat!

Szagoltam.

- Megvan! Szalámis zsemlét ettél!

- Ezt nem hiszem el! A kedvenc parfümömmel vagyok befújva....

- Miért nem ezzel kezdted szívem? Mi a fenének kell itt ki mit tudot rendezni ?  Egyébként még az jutott eszembe, hogy új öblítő volt a mosógépben...

Címkék: humor

Szólj hozzá!

Kis kert, nagy öröm.

lancelotbéka 2018.06.23. 17:15

dsc_0111.JPG Régebben írtam már róla, hogy egy piciny kertecskét művelünk, lekerítve az udvarban. Művelünk, többesszámban, mert kisfiunk, mióta járni tud, azóta kertészkedik velem, veteményezni, palántálni, locsolni elképzelhetetlen nélküle.

 Nem a spórolás miatt kertészkedünk, hanem a kert adta apró örömök miatt, februárban elvetni a magokat kis pohárkákba és várni, hogy kikeljenek, nézni ahogy nőnek, majd május elsejével kiültetni őket a kertbe, várni az első virágok megjelenését, nézni, ahogy növekednek, majd az első termések eljövetele és megkóstolása, ezek az élmények megfizethetetlenek egy Pesten élő kisfiúnak. 

Idén csíráztattunk 7 szem krumplit, nemrég ástuk ki az új burgonyát, 65 szem lett belőle , Botond nagy büszkeségére.                                                                                                                                                                                             

botika.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Van egy kis fűszerkert sarok, mentával, zsályával, metélőhagymával és petrezselyemmel,bazsalikommal, rozmaringgal. Cukkinik, uborkasor, 4 fajta paradicsomból 10 tő, kápia és csípőspaprikák és némi fokhagyma  kínálja bájait kis birodalmunkban, az első cukkinik, paradicsomok már 2 hete az asztalunkra kerültek.

 Egy régi, kedves barátom facebookon ezt a hozzászólást írta Botond fotójához a krumplikkal :

 " Itt kezdődik a teremtés...A föld szeretetére és megértésére való nevelés. Jobb ilyen ismeretet , sikerélményt adni a fiad kezébe, mint okostelefont. Ügyes gazdák voltatok."

dsc_0109_2.JPG

                                                          dsc_0110_2.JPG

Címkék: egyéb fotók Botond kisfiunk

3 komment

Termékenység.

lancelotbéka 2017.12.27. 06:12

 Sajnos, úgy néz ki a dolog, hogy kisfiunk egyke lesz. Későn ismerkedtünk meg Angyalkámmal, egy magzatunk el is ment a mennyországba, de legnagyobb boldogságunkra 4 éve megszületett Botikánk. Az biztos, ha hamarabb megismerkedünk, 3 gyerekig meg sem álltunk volna, de most már kifutottunk az időből. 

 Drágám tegnap este valami alkalmazást nézegethetett a telefonján, míg mi Botonddal társasjátékoztunk, mert hirtelen benyögött egy infót:

 - Szívem! Az elkövetkező két napban termékeny leszek!

- Fasza, akkor vessünk búzát!

Címkék: humor

1 komment

Kis karácsony...

lancelotbéka 2017.12.20. 13:48

 Közelít a karácsony, mindenki lázasan készülődik, hogy meglepje szeretteit új fuszeklivel, soha ki nem olvasandó könyvvel, a harmincadik sapka-kesztyű-sál kombóval, eredeti dzseniferlorez parfümmel a kínai piacról, menőbbék pedig holdutazással, illetve szabadtüdős merüléssel a Titanic roncsaihoz...

 Angyalkám is több órára megpattant itthonról, majd amikor elénekeltem neki a "hol jártál báránykám? " kezdősorú klasszikust, akkor közölte, hogy titkos karácsonyi küldetésen volt, úgyhogy ne kíváncsiskodjak... Majd a következő beszélgetés zajlott le, szigorúan a karácsony mindent átható szellemében:

 - Mondtam, hogy nekem ne vegyél semmit karácsonyra, sőt, egymásnak se vegyünk semmit, csak Botikának.

- Lófaszt! - közölte drágaszágom emelt hangon, ilyenkor vészcsengő kezd el berregni a fejemben, jelezve, hogy kivételesen jobb lesz, ha lapítok - Legalább ilyenkor lepjük meg egymást akár csak apróságokkal! 

- Ezt most miért mondod? - gerjedt fel bennem a férfiúi öntudat, persze nem a legjobbkor...

- Azért, mert se a névnapomra, se a szülinapomra nem kaptam semmit tőled, elfelejtetted.

- Na, látod. Pont ezért ne vegyünk semmit egymásnak, így nem lóg ki a karácsony a sorból.- próbáltam egy poénnal elütni a szitu élét, nem sok sikerrel, így végső fegyverként bevetettem a legaranyosabb nézésem és kivágtam a varázsszót.

- De azért szeretlek!

 

Címkék: egy napom

2 komment