Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Focimeccs, nézők nélkül.

lancelotbéka 2013.01.18. 11:32

2013.Március 22. Magyarország-Románia világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés. Szurkolók nélkül. Az indoklás: rasszista és antiszemita kórus a lelátóról, valamint iráni és palesztin zászlók lengetése a nézőtéren a Magyarország-Izrael meccs közben.

Egy nemzetközi törvényt sem ismerek, amelyik tiltaná a fentebb említett nép/ország zászlóinak nyilvános megjelenítését. Nem értem az indoklás eme részét. Persze, Csányi Sándor MLSZ-elnök erre felbuzdulva, még az árpád-sávokat is be szeretné tiltatni, holott az szerepel országunk és a labdarúgó szövetség címerében is... Ez az ember egyetért a FIFA döntésével, helyesli az országot, a nemzeti csapatot, a szurkolókat sújtó döntést. Érthető? A szövetség első embere meg sem próbálja megvétózni a nemzetközi hatalmasságok döntését, hanem azonnal behódol annak. Ezért tart itt a hazai "sportpolitika".

Antiszemita rigmusok miatt üres lelátók? Rendben. De akkor mérjünk egyenlő mércével! Oldalakat meg lehetne tölteni csak az utóbbi pár év meccseivel kapcsolatosan szerte a világban az ilyen kórusok felhangzása miatt. De csak velünk akarnak példát statuálni? Ráadásul pontosan a románok ellen, akik pár éve egy magyarok elleni meccsen ezt a transzparenst feszítették ki: Meddig hordja a magyar anya a szart? 9 hónapig.

Pár hónapja például a Celtic-Barcelona BL-meccsen szólt zsidózó kórus, meg lett kifeszítve Freedom for celtic.jpgPalestine feliratú molinó. Nem követte retorzió. Naná, hiszen a zárt kapus Bajnokok Ligája meccsekben nem lenne semmi pénz, azt pedig a nagy hatalmú FIFA-urak zsebe is megérezné...

Nem kell itt gerjeszteni az antiszemitizmust. Megteszik ezt azok, akik pontosan ez ellen "harcolnak". Talán tudatosan...

Címkék: politika sport

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr745025127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaszy G 2013.01.18. 14:43:07

Szia. Azért egy klub meccset, és egy válogatott, nemzetet képviselő meccset ne keverj össze, a 2 nem ugyanaz... Sz.v.sz. már magát a magyar focit akkor megszüntettem volna, amikor a válogatott csürheként állt, és köpködött, amikor a magyar himnusz szólt, míg az ellenfél játékosai a saját, de még a másik csapat himnusza alatt is vigyázzban állt, és még "énekelte" is a saját himnuszát. Most ért meg az, hogy keményen kell szankcionálni a rasszizmust a fociban, és pont kapóra jött ez a meccs, egy klub-mecsel nem lehetne példát statuálni, ezért van ez a döntés. Személy szerint felszántanám az összes magyar focipályát, ahol mihasznák, és pénzéhes nyomorékok fociznak, és egy forintot nem adnék nekik állami pénzből, aztán mehetnének dolgozni, ahová akarnak...

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.01.18. 15:50:24

@Szaszy G: Szia!
A magyar focisták valóban túl vannak fizetve, főleg ezért a fosért, amit ők játék címszó alatt művelnek.
Szaszy, te nem nagyon nézel foci meccseket mi? Válogatott meccsek tucatjait tudnám előcitálni, ahol rasszista, antiszemita kórusok, molinók voltak, még sem zárták be a stadionjukat sorsdöntő selejtező előtt.
A labdarúgó szövetségünk elnöke pedig azonnal lefeküdt a FIFA döntésének, meg sem próbált tiltakozni. Szégyen!
A FIFA-val kapcsolatban pedig azt sérelmezem, hogy nem egyforma mércével mér. Véletlenül, vagy szándékosan.

Szaszy G 2013.01.18. 15:59:23

@lancelotbéka: Úgyis kikapnak, 2-0 lesz a meccs vége ;)
Egyébként valóban, már nem nézek focit, mert felesleges... Eljött az ideje annak, hogy valamit csináljon a FIFA, azért mégsem lehet zárt kapuk mellett lejátszani egy argentín-brazilt... :D Ott lenne is pusztítás, itt meg nem lesz. :) Csányi meg jóhogy lefekszik, mi mást tudna csinálni? Még a végén leváltanák...
süti beállítások módosítása