Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Az marha embörökrül.

lancelotbéka 2012.03.04. 08:28

 A panellakó ember külön rendszertani besorolásban szerepelt nálam eddig is, amit csak megerősített az utolsó másfél hónap bennem. Tízemeletesek folyosóit, lépcsőit burkoljuk, úgyhogy volt (van) alkalmam megfigyelni munka közben az egyedek viselkedési szokásait...

Az első specifikus faj nyomai azonal szemünk elé tárulnak, amint belépünk a lépcsőházba.  Ő a láthatatlan üzengető.  Ifjú egyedei előszeretettel karistolnak,  illetve firkálgatnak a liftben, vagy annak ajtajára különböző stílusban. Tárházuk kincseiből:  hajjráfradi, kármen (eszmeralda ,gizi, tünndi, béjbi, laci, sanya)  szeretlek, vagy eme nevek hüjjevagy szavak kombinációjával megspékelve, szkúter, ladagaga, dópmen, vagy oldszkúl rajongók esetében beatricse feliratok, különböző népi motívumok, horog és kettőskeresztek, dávid és sátáncsillagok sormintája...

Idősebbek is elkezdhetik, azaz az érett korosztály sem maradhat ki a sorból, ők tacepaókon üzennek, ilyesmiket, hogyaszonggya: " rohaggyon le a keze annak, aki ellopta az ajtóm elől a muskántlimat", " büdöskurva, halkabban élvezzél hajnalba, mert nem tudunk aludni az urammal miattad", " büdösparaszt, mikó fejezed mán be a felújítást a hatodikon rádhívom az apeket, tudom, hogy feketén csempészteted a fürdőszobádat!!!"

Kutya nélkül nem élet az élet. Nos, az ebtartóknak két faját figyeltem meg a panellakók között. Egyik a hónaljkutyás. Itt persze nem a borotválatlan hónaljú emberekre gondolok, hanem az apró, macska-hörcsög méretű blökikre és gazdáikra. Tél lévén szigorúan kiskabát, kapucnis pulcsi van az ebekre húzva, " akik " három helyre hajlandóak  hugyozni csak. A liftbe, a lépcsőházba, illetve a ház bejárata elé. Mondjuk,máshol végezni dolgukat elég esélytelen, ugyanis amint a friss levegőre érnek, gazdáik azonnal a hónuk alá kapják őket, így sétálnak velük egy kört, majd irány vissza a cellába...

A másik típus a nyudíjas. Idős ember, idős kutyával, ősz szakáll az embernek (még Marika néni esetében is) , na meg a kutyának, utóbbi szigorúan kölyökbálna méretre hízva.  Séta végén a kutya és gazdája felváltva bukik rá az oxigénpalackra.

Vannak a folyamatosan ordítozók ( ezek általában etnikumok, akik addig űzik ezt a műfajt, míg ki nem lakoltatják őket a sok ki nem fizetett közüzemi díj miatt).  A mjúziktévé, vagy bóvliguszti üvölt nonstop, valamint apa, anya és a 3-4-5-6-7-8-9 rajkó.

Következők a sorban az alkatrac- fílingesek. Rács és zárhegyek. Rács a folyosó elején, az ajtón, mindegyiken minimum három zárral. Külön hátizsákban tartják hozzájuk a rengeteg kulcsot.  Az ember azt hinné, ekkora elszeparáltság mellett tudomásuk sincs a környezetükről. Lófaszt. Ők lesik legjobban a többi lakót, a nap 24 órájában folyamatosan. Tegyük hozzá, a leselkedés amúgyis össznépi sport a panellakók körében, lassan felvehetik az olimpiák műsorába, hamarabb nyernénk ebben aranyérmet, mint mondjuk fociban, az tuti.

Nos, első körben ennyi. Tubikontinnyud, ahogy a művelt norvég mondaná.

Címkék: humor

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr824287490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt_T3 · http://modelautoworld.blog.hu/ 2012.03.06. 05:01:48

Ez egy ilyen műfaj...de nálunk sincs másképpen. Előbb tudja a szomszéd öreglány, hogy mi van a postaládámba, mint én! Nekem egy közép uszkárom van és képzeld a minap megkérdezte a szomszéd, hogy miért van ilyen csend nálunk, hogy hogy nem ugat a kutya egyfolytában? Megkérdeztem ez baj? Akkor beidomítom arra, hogy egész nap csak csaholjon, valahogy úgy,mint az övé. :D erre tovább bandukolt...egyébként az értelmes kutyának két szó elég ahhoz, hogy tudja hová kell menni "üríteni": nem,tovább. Legalábbis az enyém így működik. :)

Don't Panic, Stay Calm 2012.03.08. 05:10:56

A hónaljkutyát angolul lehetne hívni armpitbull-nak. ;)
süti beállítások módosítása