Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Hitgyüli.

lancelotbéka 2013.07.21. 12:51

Sanyi kollégám derék segéderő, folyamatosan tesz-vesz, ha éppen nincs feladata, akkor szeret beszélni, keresi rá az alkalmat ide-oda oldalogva, mint pedofil a játszótéren. A napokban fény derült élete egy szeletére, már pediglen arra, hogy tagja a Hit Gyülekezetének. Pillanatra le is dermedtem ettől az információtól, mint vasembör a patkómágnes előtt. Gondolom, ez rendesen kiülhetett a képes felemre, mert meg is kérdezte rögtön, hogy én ugye nem vagyok hívő ember? Lottózzál Sanyikám, két milliárd a fődíj, ezt is telibe találhatod. Nincs az az egyház, vagy gyülekezet-felekezet amelyik be tudna hálózni engem. Hogy miért? Azért mert materialista vagyok. Nem, ennek semmi köze a vödörben található malterhoz, azt még Jézus sem tudná kannás borrá változtatni, úgy megkötött ebben a dög melegben. Amúgy mennyi lét kell havonta tejelnetek a gyülekezet kasszájába? 

Sanyi nem értette a kérdést. Legalább is úgy tett, mint aki nem érti. Hímezett-hámozott, hogy a pénzzel ők az Úr munkáját hálálják meg, amit a gyarló emberek megmentéséért végez, non-stop munkaidőben, kíváncsi lennék, az adóhivatal, vagy a szakszervezet mit szólna ehhez. Mondom is neki, Sanyi, ha az Úr a Lázár nevű fószert is fel tudta támasztani, akkor miért nem varázsol a gyülekezet számlájára pénzt, hogy ne kelljen szegény híveinek a zsebében turkásznia? Ez csak egy könnyed ujjgyakorlat lehet a számára. A válasz az volt, hogy a mennybéli főnök nem törődik a hitvány anyagiakkal, eme dolgokat meghagyja az akolban kóválygó nyájának. Jézus is szegény emberként, egy szál hálóingben halt meg és támadott föl, pedig az apja jól menő ács vállalkozó volt. Meg is kérdeztem, hogy ebben így nem érez e valami paradoxont, de miután láttam, hogy annyira érti a kérdést, mint bantunéger a kvantumelméletet, így nem forszíroztam tovább a dolgot, bár azért hozzátettem, hogy a Németsanyi is vidámabbá tehetné sok ember vasárnapját, ha a tévés népámítás helyett inkább szétosztaná a vagyonát a lelki szegények között.

Az nem népámítás, ami ott megy, nem jól tudod, ott komoly csodák történnek. Jézus urunk nekem is ott jelent meg először és vezetett a helyes útra. Na, ja, Sanyikám, meg a gyüli kasszájához. Azért vannak ott fejek rendesen, mikor ige hirdetés van, nem? 

Sok megtévedt bárányt terel vissza ott az Úr az ő aklába, kapom a fennkölt választ. Meséli is, hogy a múltkor jött három drogos csávó, rendesen végig ülték-állták a szeánszt, felakadt a szemük, transzba estek ahogy kell, mint amikor bealmaborozva csápolnak Ricse koncerten. A végén lelkesen beszélték egymás között, hogy mennyire el tudtak szállni a haccacáré közben, aszongya hogy bazdmeg Lojzi, ez jobb mint a drog és ingyen van...

Itt már nem bírtam visszatartani a kitörő röhögésem, le kellett ülnöm a fugázós vödrömre. Sándorunk értetlenül nézett rám, mint beduin a szánkóra, kezében megremegett a fangli víz, ki is csordult belőle a nafta, egyszóval tisztára úgy állt ott, mint Keresztelő Szent János a Biblia című sci-fi regényben.  Fel nem tudta fogni, hogy min röhögök ennyire, de gondolhatta, hogy ebben is a mennyei atya keze lehet, így nem sértődött meg, sőt, kivágta az eddig rejtegetett tromfját és sok szeretettel meghívott a következő ájtatosságukra....

Címkék: humor

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr775417122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kócsag 2013.07.24. 22:40:59

Német Sanyi a gyülekezete tagjai között is osztogathatna pénzt. Van egy házaspár ismerősöm, lelkes és elkötelezett hitesek, 2 gyerekkel, évek óta nyomorban élnek. Pedig normálisak, lelkiismeretesek, dolgoznak, fizetik a bérelt lakást, mindent, de szinte isteni csoda, hogy nem halnak éhen. Sanyi atyának és presbitertársainak ugyan nem számít a pénz, de a saját hittestvéreinek ezen múlna a rendes, emberi élete. Mindig őket hozom fel, ha valaki jön a HGY-ból, hogy először nekik segítsenek, aztán majd beszélhetünk.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.07.25. 06:31:48

@kócsag: Egyetértek veled. Hozzáteszem még pluszban, hogy amikor a katolikus pápa is karácsonykor az éhezőkért imádkozik, nyakában hatalmas fuxal, arany pompában, ugyan ez jut az eszembe.

mashogyvanez 2013.07.25. 11:02:36

Azért az csodálatra méltó, hogy ennyire beégett a magyarokba, hogy a hitgyüli lop az emberektől.
Materialistaként is lehet nézni: az életükhöz kapnak jótanácsokat, amik működnek, ezért mások keményen fizetnek vezetőképzés, meg életvezetés, stb dumákkal.
A fenntartók meg ebből élnek, hogy tényleg segíteni akarnak, nem csak jótanácsokkal. Mi ezzel a probléma?

szivar 2013.07.26. 03:13:07

@mashogyvanez:
A vizet iszik és bort prédikál, illetve az "akkor is nekünk van igazunk!" meglátás. Számomra pl. szimpatikus a Krisna hitűek hozzáállása, ámde én más Istenben hiszek. Nem a bibliában és nem is a papnak.

Ellenben egyháznak és felekezetnek nem leszek tagja, pont a 'vasárnapi hívek' miatt, kik csak akkor vallásosak (tisztelet a kivételnek), mikor az imagarázsban sertepertélnek.

A 'szent könyvek' meg nem egy soron vannak lefordítva (sokszor fordítási hibákkal teletömködve), néha-néha párezer oldal kimarad, néha-néha önös érdekből félremagyarázzák a hittudósok az iromány tartalmát, néha-néha a vallási vezetők arra használják a hitet, hogy saját hatalmukat s befolyásukat a hatalmuk növelésére fordítsák. Néha azért cselekednek valami hasznosat is...

A hit pont abból fakad, hogy az ember HISZ abban, hogy Isten, Jehova, Allah, Krisna, Buddha, stb létezik/létezett. Nem abból, hogy már pedig ez így van, el kell hinni, aki meg másban hisz, azt meg kell murdeltetni... A vallási vezetők meg ahelyett, hogy példát mutatnának és az önmaguk által felmagasztalt törvények betartása mellett élnének, csak rágják a szart, olyan érdekfeszítő kérdéskör körül, hogy Jézus szent előbőre vajon hova a faszba is tűnt (ez nem vicc, volt ilyen is)? S ez még csak a jéghegy csúcsa.

Volt hitgyülis rokonunk is. Elmondjam mi lett egy jól szituált barátságos hölgyemény életének a vége? Így a gyülekezet, úgy a gyülekezet. Más téma nem is volt. A rokonsággal összeveszett, mert nem a Jehova szava szerint éltek, a szomszédokkal sem volt igazán jóban. Valahova eltűnt az évek alatt összeszedegetett vagyonkája. De szorgosan járt téríteni, míg csak bírta. Amikor az összedőlő félben lévő házban egy kicsit meghalt - mert beteges volt, akkor hol voltak az ájtatos és segítőkész hívek? Az imaházban bassza meg. Nem segítő kezet nyújtani, hanem ájtatoskodni voltak...

Köszönöm a figyelmet. Valahol nagyon el lett baszva ez az egyházasdi.

kócsag 2013.08.05. 10:34:15

@mashogyvanez: semmi bajom nem lesz ezzel a gyülekezettel, ha az általam említett nélkülöző házaspárt megsegítik. Évek óta többen is kérjük. Évek óta a gaz, pogány, hitetlen világiak segítségével élnek. A gyülekezetük nem tesz értük semmit!
Ugyanakkor a zsíros üzleteket leosztják, a házaspár vállalkozása azonban semmit nem kap. Sőt, rendelnek tőlük és mindig lealkudják az áraikat anyagárra, így a házaspár ingyen kellene teljesítse ezeket a rendeléseket. Nem akartam ezt is leírni, de akkor álljon itt.
Érdeklődve figyelem mikor lép a gyülekezetük. Azt szóvá tették nekik a presbiterek, hogy nem mennek el gyülekezetbe. Ahhoz, hogy odáig eljussanak nem kevés pénzbe kerülne a családnak. Ezt is mondták. Annyi nem volt a vezetőkben, hogy akkor valami autós eljutásban segédkezzenek neki. Ennek azért örülök, hátha kitisztul a fejük, de még ennek semmi jele nincs.
süti beállítások módosítása