Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Uram, maga nem üzletember !

lancelotbéka 2012.03.04. 08:23

 Immár harmadjára dolgoztam  egy hidraulikás cégnek- korábban burkoltam a pincéjüket,  majd az irodaépületüket- ezen a héten az iroda előtti teraszt és lépcsőket köveztem náluk. Miközben bőszen forgattam a szerszámokat, érdekes beszélgetést hallottam az udvarban.

A raktáros srác leintette az arra járó kukásautót és egy kis svarc bizniszről tárgyalt a főszemetessel, egy borvirágos arcú, pufók, idősebb fószerrel. Az üzlet tárgya egy nagy halom kartonpapír volt. Nem tudom, a raktáros mennyi pénzt ajánlott fel, ha elviszik a hulladékot, de a mester ezt keveselte, több pénzt akart kicsikarni- nem sok sikerrel.

- Uram, maga nem üzletember! - jelentette ki a kukásember.

- Az lehet, viszont hülye nem vagyok,  - jött a válasz-  inkább szólok egy csövesnek, ő ingyen elviszi a kartont, bánom is én, ha akár egész nap betart neki az.

Közben a sofőr, gondolva,hogy megköttetett az üzlet, elkezdett betolatni az udvarba, mire a borvirágos leüvöltötte az agyát.

- Jauzsi, kanyeld meg az anyád, ki mondta, hogy tolass be?  Nem viszünk el semmit, az úr nem üzletember!  Ájj ki!

Jauzsi okos ember lévén, értett a szép szóból, kigurult az udvarból, a főkukás pedig utána slattyogott. A segédje, egy vékony, napcserzett arcú muksó viszont megszimatolta az üzletet , pár mondatot váltott a raktárossal, majd ő is balra el...

Késő délután begurult egy csili-villi Audi a3-as, maga után húzva egy akkora utánfutót, amire a USS Enterprise anyahajó is felfért volna. Legnagyobb csodálkozásomra a sovány alkukás volt a gazdája...

Létre jött az üzlet. Rendszeresen fognak neki szólni, ha összegyűlik elegendő mennyiségű papír és fémhulladék, ő pedig ingyen elszállítja azt és feltakarítja az udvart. Meg is rakta rogyásig kartonnal a böhöm utánfutót, kapott némi vasat is, összesöprögetett ,majd vigyorogva elgurult.

Kezdek nem csodálkozni azon,hogy a kukásokhoz itt Pesten csak kihalásos alapon lehet bekerülni.

Közben este hallotam a tévében, hogy három napos állásbörzét tartanak a friss diplomás munkaerőknek  ( akik nem sok mindenhez értenek, de lassan Dunát lehet velük rekeszteni... )

Lófaszt sem értenek ezek az élethez.

Bezzeg a kukások.

Címkék: humor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr834287486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása