Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Népmese.

lancelotbéka 2012.03.10. 06:24

 A Magyar népmesék sorozatnak nemrég elkészült az utolsó része is, január 2-án  mutatták be a befejező, századik részt. Helyette cigány népmesékből készítenének sorozatot - úgy tervezik, hogy 13 hétperces epizód készülne, percenként körülbelül 1,5 millió forintból.

Nos, szívesen ajánlanék egy forgatókönyvet az alkotóknak.  Íme a mese.

Kolompár Gazsi esete a jótündérrel.

Szép, madárdalos reggel volt, mikor Kolompár Gazsi munkába indult. (Bizony gyerekek, ez egy mese.) Ahogy ballagott a patakparton, elébe perdült egy tündér, csillogó ruhában, gyémántos nyakbavalóval, hajában rubintos brossal.

- No, Gazsi, most jöttem az Azori-szigetekről, egyenesen a páneurópai roma stratégia  megvitatásáról, a kisebbségi ombudsman ajánlásával, hogy a begyűrűző válság miatt megsegítsem a mélyszegény,  szegregált területek  polgárait.

Kolompár Gazsi eltátotta a száját,majd elvigyorodott. A mondatból a megsegítés szón kívül egy kukkot sem értett, de az pont elég is volt neki. Lesz öröm és bódottág otthon, újabb segíly áll a házhoz, - ami jól jön, mert az anyasági, az özvegy és rokkantnyugdíj, valamint a szociális segílyke már elfogyott és 9 purdéról kell gondoskodnia, sorrendben a kis Gyekszonról és Eszmeraldáról, Rómeóról, Pameláról,Dzsuniorról, Seherezádéról, Aladdinról, Szamantáról, valamint a legkisebbről, aki a keresztségben a Kolompár Brúszwillisz nevet kapta.

- Kívánj tőlem háromat és én teljesítem azokat !

Gazsi megvakarta a fejét, de egy pillanat múlva már elő is állott a farbával.

- Először is azt kívánom, hogy a kocsmában a játékgépen örökké nyerjek, mindennap, sok-sok pízt! Másodjára azt kívánom, hogy legyen vagy száz, egészséges unokám, harmadjára pedig azt kérem, hogy a Magyar Gárdisták változzanak át hupikék törpikékké!

A tündér kissé elcsodálkozot, de mivel látott már sok idiótát életében- mit ne mondjak, naponta bejárt a Parlamentbe - ezért becsukta a szemét és teljesítette a kívánságokat. Na, ezt nem kellett volna. Mármint a szemeit becsuknia, mert mire azokat kinyitotta, Kolompár Gazsi rég leakasztotta a gyémántos nyakbavalóját és elcsórélta a rubintos brossát...

Ha a tündérnek több ékszere lett volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Címkék: humor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr374301216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása