Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Családon belüli erőszak - más szemmel.

lancelotbéka 2012.09.14. 19:40

Nagy port vert fel a langyi szerkós fityeszes Varga képviselő ( az úr titulust inkább hanyagolnám esetében ) kijelentése a családon belüli erőszak kapcsán. Sorakoztak az érvek és magyarázatok pro és kontra minden fórumon. Azért ez ügyben lenne néhány gondolatom nekem is...

Legelőször is szeretném leszögezni, mélyen elítélem azt a hímnemű egyedet, aki veri a feleségét, barátnőjét, párját, vagy a gyerekeit. Az ilyen emberformának el kellene törni a kezét legott és izibe. De nem kellene ezt a témát csak arra kihegyezni ebben a fene nagy feminista felbuzdulásban, hogy családon belüli erőszakot csak férfi követhet el nő ellen. A terror lehet testi és lelki is, elszenvedheti azt mindkét nem tagja.

- Mikor a bajszos vén satrafa lila hajjal (heti egy fodrászat ), fuxokkal tele, pedikűr-manikűr viseli a nadrágot, a papa pedig házi bilihajnyírással, kopott öltönynadrágban járkál, filléreket koldulva egy seritalra a mamától.

- Mikor a férfinak fillérre haza kell adnia a fizetését és tudta sem beleszólása nincs a közös pénz költésébe.

- Esti beszólások a napi robot után hullafáradt jóembernek : Mi van, te impotens geci, baszni sem tudsz már? Bezzeg a szomszéd Feri, az aztán...

- Személyesen ismerek olyan férfit, akinek a felesége vasalóval törte be a fejét, mikor a jó ember egyszer besokallt azon, hogy az asszony évek óta makonya részeg és egyszer ezt szóvá merte tenni...

- Vajon válás után, mikor az asszony kisemmizte volt férjét, hány férfi került az utcára és döglött meg kivert kutyaként pár év múlva, vagy lett öngyilkos ? 

Nem kellene ezt a dolgot egy félre kihegyezni, mert visszaüthet ez erősen. A legegyszerűbb módja lesz ez annak, ha az asszony el akarja tüntetni oldalbordáját a házból. Feljelentem a picsába, megvert a faszkalap! Sutty, már viszik is a mukit a dutyiba... Az lesz a vége, mint ami az iskolákban történik napjainkban.  Valamelyik diák megorront a tanárára és megvádolja azt, hogy molesztálta a pedo geci, vagy megverte. Máris megtörténik a meghurcolás.

Büntetést érdemel az, aki bántalmazza élete társát, legyen az bármelyik fél, nő vagy férfi. De ne essünk abba tévedésbe, hogy csak a tesztoszteron és  szesztől fűtött férfiállat lehet a családromboló és erőszakos bűnös.

Inkább arról kellene beszélni, iskolában tanítani, hogy ha társat választunk, akkor azt tegyük felelősen és becsüljük párunkban azt, aki. Az embert. 

Címkék: gondolatok

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr54777684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.14. 19:52:19

Teljes mértékben igazad van, kell a családi erőszak elleni fellépés, akár fizikai, akár lelki vagy gazdasági (de rosszul hangzik) jellegű. És kell, hogy mindkét félre egyformán vonatkozzon. És kell, hogy aki ezzel visszaél, vagy megpróbál visszaélni, az minimum ugyanazt a büntetést kapja (vagy többet, hiszen rosszhiszemű volt), amit a meghurcolt másik kapott, vagy kapott volna!

2012.09.14. 19:55:01

És valóban. Meg kellene tanítani az embereket arra, mi számít, mi az igazi érték.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.09.14. 20:01:46

@BigSam: Ebben az erőszakot, a vagyont hajhászó, agymosott világban már kevés az esélye annak, hogy 40-50 évet leéljen egymás mellett egy pár, szeretetben, megbecsülésben, egymást segítve, mint nagy és dédszüleink. Lassan azt érzem, hogy pusztulnia kell ennek a világnak, hogy egy maréknyi túlélő újra kezdje a történetet. Pusztulás kell ahhoz, hogy valami új, talán jobb teremjen a világon. Talán ez a természetes szelektálódás...

2012.09.15. 10:54:26

Kis eltéréssel, de nagyjából én is ugyanezt gondolom erről a kérdésről. Jó, hogy többen is vagyunk, akik képesek átlátni a liberális, femináci ömlengésen. :)

Thaliavilaga 2012.09.16. 07:49:49

Hát, sejtheted, hogy ebben a témában nehezen tudok nem megszólalni.
Amiket írtál a másik oldalról és arról, hogy nem csak a fizikai erőszak az erőszak, azzal 100%-osan egyetértek, csak azzal egészíteném ki, hogy a férfiak sérelmére elkövetett ilyen cselekmény a kevesebb. Sokkal kevesebb. Ennek ellenére valóban nem kell egyoldalúra hegyezni a dolgot, mert igenis létezik a másik oldal is, ha nem is olyan mértékben. Sőt, ha már a családon belüli erőszaknál tartunk, nagyon komolyan létezik az idős hozzátartozók bántalmazása is, nemtől függetlenül, arról is nagyon keveset hallunk, pedig nagyon jelen van a társadalmunkban. Egy másik oldal pedig: tele van minden a gyermekjogokkal és a gyermekbántalmazás elítélésével, ami nagyon helyes is...Csak nagyon keveset hallunk a gyermeki kötelezettségekről...és sajnos ez nem csak az iskolai erőszakban csúcsosodik ki, én ugyanis azt látom, hogy nemsokára a szülőbántalmazás is megjelenik majd a médiában is. És itt nyilván ne arra gondolj, hogy 5évesek megtámadják a szülőket, de egy 16-17 éves fiú (sőt, kapaszkodj meg, akár lány!) sajnos ma már akár fizikalilag is tudja bántalmazni a szülőjét, a lelki terrorról ne is beszéljünk...
Amiben viszont - bár teljes mértékben tiszteletben tartom a véleményedet - teljesen másképp gondolkodom:
Szerintem nem igaz az, hogy egy nő kitalálja, hogy megveri az ember és sutty, viszik is a börtönbe az állítólagos bántalmazót. Aki valaha végigcsiált egy ilyen bűcselekménnyel kapcsolatos büntetőeljárást, az tudja, hogy annyi megaláztatással jár az áldozat részéről, hogy százszor meggondolja, hogy tegyen-e feljelentést...A tendencia épp eltérő: nem tesznek feljelentést, mert semmi segítséget nem kapnak, sőt, inkább a sértettet hurcolják meg...Ha valóban úgy lenne, hogy az első bántalmazás utáni feljelentést követően megy az ember a dutyiba, akkor nem lenne ennyi családi tragádia...És az, amit a médiában mutatnak, az csak a jéghegy csúcsa...
A népi kezdeményezéssel kapcsolatban pedig, ami nálad is elindította a gondolkodást...Nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy külön törvényi tényállás kell. Mondom ezt a családon belüli erőszak élharcosaként, jogászként, egy bántalmazott anya lányaként, egy olyan nőként, aki az életének egy részét az áldozatok segítésére tette fel. A Btk. minden törvényi tényállást tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mit kell büntetni ma Magyarországon. Akkor is, ha egy idegen sérelmére követed el, akkor is, ha a (volt) hozzátartozód sérelmére. Emberölés, testi sértés, szem.szabadság megsértése, zaklatás, magánlaksértés, kiskorú veszélyeztetése, kényszerítés, erőszakos közösülés, soroljam még? Jóska bácsi sérelmére sem követheted el, de a párod sérelmére sem...Tiszta sor, hogy egyes esetekben a bűncselekmény súlyosabban minősül (14. életévét be nem töltött szemény sérelmére emberölés, felügyelete alatt álló kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény, házastárs, volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás, stb. ) De ezek már ma is megvannak, mégsem minden esetben úgy használja a jogalkalmazó, ahogy kellene...Attól, hogy lesz egy új törvényi tényállás, még nem biztos, hogy változik a világ. Figyelemfelhívó lenne, ez kétségtelen, de szerintem nem ezen múlik...
Bocs, de ez most kifakadt belőlem...:)

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.09.16. 08:20:26

@Thaliacska: Tudtam, hogyha erre tévedsz, írni fogsz. Amit itt írtál : " A Btk. minden törvényi tényállást tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mit kell büntetni ma Magyarországon. Akkor is, ha egy idegen sérelmére követed el, akkor is, ha a (volt) hozzátartozód sérelmére. " és ezek után, azzal teljesen egyet értek. Ez lenne a megoldás kulcsa, az elkövetett bűncselekmények szigorú kivizsgálása és szankcionálása.
De az iskolai-otthoni nevelés és szocializálódás erősítése sem ártana, hogy a felnövő generáció tisztelje a párját, tisztelje az embert. Akkor talán kevesebb lenne akár a családon belüli erőszak is.

Thaliavilaga 2012.09.16. 10:41:10

Igen, teljesen igazad van...gyerekkorban kéne elkezdeni az erre való nevelést...otthon is és az iskolában is...jelenleg inkább egymásra mutogat a szülő meg a tanár...:( És sajnos a mai gyerekek nagyon sokan bántalmazó családban nőnek fel...ez lesz nekik a természetes és nem kérdés, hogy majd a lányok milyen párt választanak maguknak és úgy általában milyen elképzelésük lesz a nő-férfi viszonyról, a kisfiúkról nem is beszélve...:(

2012.09.16. 17:58:32

@lancelotbéka: Vagyok annyira cinikus, hogy azt gondoljam, az maradna életben, akinek nem kellene!
süti beállítások módosítása