Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Balaton, világos?

lancelotbéka 2013.05.04. 17:33

A tavaszi nyár (képzavar) beköszöntével lejutottam a Balatonra, helyileg pontosan Balatonvilágosra. Rögtön eszembe is jutott róla a régi klasszikus sörmárka. 

Mielőtt bárki is irigyelni kezdene, hogy a lábamat lógattam a vízbe, a nyelvemet pedig a sörbe, rögtön közölnöm kell, hogy dolgozni voltam tengerünk partján... 

Az első nap, mikor is megérkeztünk az építkezésre, majdnem elájultam. Nem tudom, kik építették a házat, de a falakban a téglák úgy álltak, mint a tó vize hullámverés idején. Később, miután napok alatt összeismerkedtünk a helyiekkel, kiderült, hogy böcsületös, magyar kőművesek voltak a mesterek, azaz reggel pálinkával és sörrel kezdték a napot, délben ezekkel öblítették le az ebédet, délután már malaj részegen falaztak-vakoltak. Kedvenc sörük a rekeszes volt.

A vízparti telkek átlagban 80 milliót kóstálnak ott, úgyhogy bele sem merek gondolni, hogy az a kétszintes kis viskó ahol dolgoztunk, mennyit is érhet.


jó.jpgEbédszünetben azért áztattuk a lábunkat a vízben és próbáltunk kézzel halat fogni a kövek között napozó keszegekből, de egy sem került paprikás lisztbe... Csináltam is pár képet , de  telefonnal nem a legjobb minőségűek lettek sajnos. Viszont minden Uniós marhasággal szemben közölhetem, a tó vize ivóvíz minőségű, ezt a helyiek állítják. Horgászás közben többen is ittak belőle, semmi bajuk nem lett. Bár este azért sörrel és pálinkával kezelték a vízivás okozta sokkot.

Igaz, hogy sokat melóztunk, de mégsem telt rosszul el az az egy hét.

Címkék: kirándulás fotók egy napom

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr445281046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HANNIBAL179 2013.05.08. 13:43:26

Szia Dorka!Szia Béka!

Dorka,most Néked szánom a bejegyzésemet,de mivel bénaságom miatt nem találtam meg a blogodon a:
"Szólj hozzá" feliratot,így e körülményesebb formáját követem.

Néhány hete párod megkért,hogy kalandozzak a Te oldaladon is.
Ezt kérés nélkül is megtettem,de mivel nincs "Facebucs" regisztrációm,így a 16 éves lányom
oldaláról már megkerestelek.
Láttam már előtte is a fotóidat,így mondhatom hangremegés nélkül,hogy remek érzéked van hozzá.
Nagyon tetszenek a természeti és portré képeid.
Bőven elférnének,valamilyen nívósabb kiadvány borítóijai között.
Írásaidat is szívesen olvasgattam,finom iróniával Mindketten rendelkeztek,így további sok siker a
folytatásához.
Mivel,még emlékeimben élnek a "kispapa" időszakom,úgy rémlik félidőben kezdte érezni nejem a mozgolódását a lányunknak,amint bukfencezett a hasában.
Ezt az örömet,ami a nőknek megadatott,soha nem élheti egy férfi át,csak hastájékon kívülről,a benső,anyai megnyilvánulások,az csak a Tiétek.

A szülés hagyományát,azonban nem irigylem egy pillanatig sem,feleségem szó szerint,majdnem letépte az arcomat a vajúdása alatt egy hirtelen "kikapaszkodom a fájdalmamból" mozdulatánál.
Igaz,25 óra alatt sok volt már belőle.
Ragaszkodjatok a közös részvételhez, vissza nem térhet soha,az első felsírás megkönnyebbülő pillanata!

Írásomat,azért halogattam,mert egy üres órát kerestem az életemből,amikor figyelhetek Felétek!

Örömteli napokat és jó egészséget Mindhármatoknak!

Utóirat: Dorka,csak halkan súgom:Ismeretlenül is úgy érzem,hogy két érdekes egyéniség talált egymásra személyetekben.
(Tudod,nehogy már még nagyobb legyem Béka orcája.)
Őrizzétek a szeretetet,amit éreztek egymás felé és
óvjátok az éveket,ami megadatik a számotokra a jövőben!

Hannibal!Üdvözlettel!

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.05.09. 05:06:48

@HANNIBAL179: Szia Tanár úr!
Szólok Angyalkámnak, hogy izentél neki, tudom, örülni fog a soraidnak. Hozzászólni őnála úgy tudsz, hogy az olvasott bejegyzés végén van egy sor, miszerint nincsenek megjegyzések, vagy x megjegyzés, na, arra kell rákattintani.
Szép hétvégét Neked és családodnak!

dorkada · http://bydorc.blogspot.com/ 2013.05.09. 19:09:39

@HANNIBAL179:
Szia Hannibal!
Köszönöm soraidat, nagyon örültem neki:)
Szeretettel várlak máskor is a blogon,most már több időm lesz írogatni. Külön öröm hogy a fotóim is elnyerték tetszésedet. Most már, hogy túl vagyunk a nehezén a várandóság minden pillanatát kiélvezzük, Béka is egyre többet foglalkozik a pocakkal. Tegnap tudtuk meg, hogy gyermekünk fiú lesz, szóval boldogságunk határtalan:)
A szülésnél szeretném, ha Béka is velem lenne, hozzád hasonlóan bátorítana, remélem bent ragad majd a szülőszobán, hogy szoríthassam a kezét. A személyiségünk igen eltérő, de nagyon jól megfér egymás mellett. Tudni kell, hogy ismeretségünk hajnalán Ő volt az akire azt mondtam, hogy a lányomat is félteném tőle, ha lenne, Ő pedig azt gondolta, hogy még a f... is papírzsepivel fognám meg. Erre mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást:) Üdv., Dorka

2013.05.09. 19:16:37

@dorkada: Ezt a szöveget! :)

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.05.10. 05:11:45

@BigSam: Ezek a kőművesek a víz mellett a precíz munkát is rühellték...

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.07.07. 18:01:59

@BigSam: Erre rávetődtem volna, mint Hanyistók a békalencsére. :D

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.08.02. 06:37:11

@BigSam: Igazi mester az ürge. Ez kiürítette volna a Balatont. :D
süti beállítások módosítása