Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Életképek I.

lancelotbéka 2012.03.04. 07:20

 Első negatív. Szerda délután munkába sodor a nyári szél.

-Paprikát, az édeset a csípőőseeeeeeet!

Csípősben a föld alatt sincs hiány. Egy cingár, ötvenes korú és kerületű bkv-ellenőr és kollégája, nagyhasú harcsabajusz áll az útban, hanyag klintísztvúdosan csípőrebiggyesztett kézzel, talán félméteres átjárót ha hagyva maguk között a metróhoz letörekvő ifjúságnak és idősségnek. Nem hagyom szó nélkül. Cingárt odébb billentem és sodródom a tömeggel.

Második negatív. Még mindíg a föld alatt, Nyugati.

Zeneszó csapja meg a fülem. Nem tucc-tucc,nem árányessőacsálódomra....Két huszonéves srác népdalokat játszik,hegedűn, kiváló hangulatot teremtve. A lerakott hedgedűtokban szaporodik a pénz. A máskor rezignáltan, zombitekintettel sodródó emberek megállnak és láss csodát, mosolyognak. Kávét veszek és csatlakozom. 200 forintot dobok én is a tokba. Míg kortyolgatom, összeakad  tekintetem az egyik paganinivel, elmosolyodik serkenő bajsza alatt, visszamosolygok, bólintok. Üres pohár a kukában, kéz a zsebben, szem hunyorog, napfényre értem.

Harmadik negatív. Buszmegálló.

Apró tócsa vívja reménytelen harcát a napsütéssel. Egy csíkos szívószál lebeg a tetején, alaposan szemmel tartva. Egy vöröses-kékes tollazatú galamb figyeli. Félretartott fejű, okos tekintetű városi gerilla. Tétován, lassan megindul, majd ahogy piros csizmái vizet érnek, felgyorsul és a szárazra lábal. Megfordul. Rám néz. Töpreng. Újra nekivág, de már lassabban kel át a vízen. Harmadjára már tiporog a tócsában, szinte élvezettel szórva szét a meleg cseppeket körmeiről, míg tollas kollegái értetlenkedve bámulják a játékos pancsolást. Többé sosem mondom, hogy retkes galambok...

Negyedik negatív. Buszon.

Ülőhelyekért életre-halálra tülekedő emberállat csorda. Nem számít a kor, a nem. Részeg, bódult kéjjel tapossák egymást a vágyott célért. Biggyesztett szájjal nézem őket. Szánalmasak. Megálló következik .Anyuka, karján cumival álmodó, fürtös kislány. Rágózó, zenére bólogató egyenkülsőt viselő tinik, dagadt seggű ötvenesek merednek maguk elé, birtoklási vágytól remegve az üléseken. Senki nem mozdul, hogy átadja a helyét...Anya öleli alvó gyermekét, meleg tekintetben fürdetve a csokismaszatos kis angyalarcot. Csak egy megállót megy. Leszáll. Ketten maradunk állva-én és az emberutálat....

Címkék: prózáim

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr424287446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása