Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Nyár, szmog, satöbbi.

lancelotbéka 2012.05.03. 18:07

 Beütött a nyár, mint Chacon Isztvánkokókovácnak. Ilyenkor sokféle probléma szokott felmerülni, például ha nem hideg a sör, a leégés a napon, a pollenallergia, vagy a szmog, esetleg a nem kellő hőmérsékletű sör. Vagy ez utóbbit említettem már? 

A szmog a kedvencem. Télen ugye azzal indokolják a jelenlétét, hogy az emberek sokat tüzelnek szénnel, vagy fával, aminek a füstje koncentrálódik a levegőben, pláne szélcsendes, esetleg ködös napokon. Na de nyáron? Olyankor a legjobb az elöregedett gépjárművekre fogni a dolgot. Ezzel kapcsolatban születtek is különféle rendeletek, hogy csökkentsék az egészségügyi határt meghaladóan szennyezett légkörű városokban a szmog koncentrációját, kisebb-nagyobb sikerrel. Úgy gondolom, néhány szerény, ám de annál nagyobb kaliberű ötletemmel én is időben tudok alternatív javaslatokat megfogalmazni a szmog kialakulásának megelőzésére, illetve megszüntetésének lehetőségeire.

Ugye a fák tisztítják a légkört. Mindenki, aki kimozdul otthonról,  hátizsákjában hordjon egy facsemetét magával. Idősek, nők, gyerekek, emósok, informatikusok egy kis cserjét, életerős macsók akár komolyabb tölgyekkel is próbálkozhatnak.
Óránként 5 percre mindenki kapcsolja be a hajszárítóját és tartsa ki a nyitott ablakon, hogy az így keletkezett szélvihar tisztítsa az ország levegőjét. Akiknek nincs hajszárítója - például: hajléktalanok, skinheadek  - azok  egy összehajtogatott, nagyméretű újsággal (Nemzeti Sport, Népszava,Magyar Nemzet) legyezzenek. Igazából ez az ideális megoldás, mert energiatakarékos és jótékonyan égeti a zsírfelesleget.
A hazánkban élő jelentős létszámú ázsiai egyéneket egy 2/3-os támogatással huszárosan átvitt törvényben kötelezném napi 8 óra riksázásra/fő, így kínálva komoly alternatívát a szennyező gépjárművek kiváltására. Aki erre a törvényre ferde szemmel nézne, azt sutty, már be is soroznám riksázni.
Tavasszal, ha tiszta, friss levegő önti el a Kárpát-medencét, mindenkivel kötelezően elrakatnék belőle egy tízliteres dunsztosüveggel, amit szmogriadó esetén kinyittatnék, így frissítve a levegőt.
Végső fegyverként pedig a szmog ellen be kell vetni csáknorriszt,vagy mekgájvört - esetleg Szalacsibácsit, vagy gyurcsányferit, aki tánctudásával eső és viharfelhőket idézne, amik ugye köztudottan kikergetik a szmogos levegőt az adott terület légköréből.
Aki pedig nevetni merne  eme komoly ötleteken, azt fel kell pofoztatni a Szabóbakterrel.

 

 

Címkék: humor

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr834486848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:29:42

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böczike 2012.05.13. 06:39:16

Meg van a Béka!! Szia Béka, azt hittem, hogy már sosem érek ide! Sok túlóra, itthon meg folytatom egyszemélyes brigádként a padlástér beépítést! Mentségemre szolgáljon, hogy még Emmához sem néztem be, de szolt az új címekről! Emma a szmognak lehet, hogy jobban örülne mint a friss falusi levegőnek, mert tavasztól őszig kínozza az allergiája. És mindenre ami csak létezik! A legkisebb portól (amit mi a gyerekekkel észre sem veszünk) már köhög és stb. Porszívózni is csak úgy tud, hogy mikor kész lett a házunk, vettünk egy vizes porszívót (nem takarítógép) és így jó neki! Holnap benézek Angyalkádhoz is, de nyolckor jöttem le a padlásról, és már eléggé fáradt vagyok!! Remélem, hogy most már több időm lesz erre járni! Jó éjszakát!!!

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.05.13. 14:44:37

@Böczike:
Sejtettem Böczike, hogy behavaztál munkaügyileg.
A pollenallergia nálam is játszik sajnos.
Kellemes vasárnapot Nektek!
süti beállítások módosítása