Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat sem ismertük igazán, csak úgy össze-vissza játszottunk. (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet szedni szinte egész télen keresztül - a sorába meg mehet hónapos retek vagy nyári retek. Arra azért ne... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, paradicsom, paprika szépen termett, idén az uborka volt jóval kevesebb, mint szokott lenni. Igyekszem-i... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek

  • Odin88: Gyerekkoromban nekem is volt a félgömb alakúból egy csapat, de bevallom őszintén még a szabályokat... (2019.04.12. 23:52) Gombfoci, a régi-új hobbi.
  • lancelotbéka: @Odin88: Akkor most már tudom, mitől oi babapopsi símaságú az arcbőröd. :) (2018.12.24. 06:08) Csigakrém.
  • Odin88: Legközelebb szólj nekem, van néhány erre alkalmas achát csigám, tuti olcsóbb, mint a krém :) (2018.12.23. 10:00) Csigakrém.
  • szivar: @lancelotbéka: S akkor most még vethettek petrezselymet is, a zöldjét időjárástól függően lehet sz... (2018.09.09. 15:04) Kis kert, nagy öröm.
  • lancelotbéka: @szivar: 2x vetettünk krumplit, a zöldbab második vetése utáni bő termés is leszedve. Cukkini, par... (2018.09.09. 07:11) Kis kert, nagy öröm.
  • Utolsó 20

Sirok, Eger - Motorok, rock, kirándulás.

lancelotbéka 2012.07.29. 14:24

Sikerült mindkettőnknek szabadságot kivennie, így úgy döntöttünk Angyalkámmal, idén is megyünk a siroki motorostalálkozóra, amit megfejelünk egri kiruccanásokkal is napközben. Két éve szenzációsan éreztük itt magunkat, tavaly viszont szarrá verte az eső az egész rendezvényt, meg az üdülésünket is. 

rawosIMG_2012_07_26_0006.jpg

  Csütörtökön indultunk el, kissé baljós árnyakkal, ugyanis az időjósok esőt ígértek arra a napra, de hát bátraké a szerencse! Késő délután már sörözgettünk a völgyben, miközben gyönyörködtünk a vasakban és vigyorogtunk az érdekes arcokon ( Dorka bőszen fotózott természetesen ), később gyulai pálinkákkal alapoztuk a hangulatot az esti koncertekre. Meglepő módon kissé kevesebben voltak, mint az előző években - viszont újfent sokan választották családi programnak az eseményt -, talán a tavalyi elázások után a csütörtökre ígért esőknek köszönhetően, talán szervezési hiba miatt is, ugyanis az összes "húzós" zenekar ezen a napon lépett fel, a többi estéken már nem volt igazán tömegeket megmozgató név, így azért borsosnak tűnt a 6ezer papírt kóstáló belépőjegy. rawosIMG_2012_07_27_0177.jpg

Idiótákból ( jó értelemben ) azért idén sem volt hiány, bár az évente nőnek öltöző fazon, aki tavaly a donna bella szerelését egy rózsaszín gyerekbiliből készült tökfödővel egészítette ki idén civilben nyomta, szolidan és  befáslizott kézzel. A végtagsérülés valami tájfunként söpörhetett végig Heves megyében, a három nap alatt vagy tíz törött kezű/lábú embert láttunk, ennyi sérült utoljára talán Vietnamban csámborgott a sárgolyón. Volt egy arc, ő egy az egyben Jack Sparrownak volt öltözve, így nyomta a mulatozást. A koncertek nagyon jók voltak, a bandák igazi rákenroll hangulatot teremtettek ( Road, Blues Company, Beatrice ), viszont az utoljára fellépő Zorall iszonyatosan szarul szólt, ráadásul Szasza is folyamatosan a torkát mutogatta, talán fájhatott neki, mert a hangjából hiányzott a kraft. Hajnal három felé dőltünk le aludni, elégedetten és kissé bebaszva. 

kalap.jpg

Péntek-szombatra azért megszaporodott a jó nép, talán a jó időnek is köszönhetően. sirok.jpgMi a reggeli, katonaemlékeket visszaidéző, hideg vizes, kissé nomád zuhanyozás után átmentünk Egerbe, város és várnézés, a Minaret és a Bazilika megtekintése volt a program, sőt, még egy érdekes fotókiállítást is megnéztünk. 

Este koncertek, Időgép + Varga Miklós ( meglepően jók voltak ), Rómeó Vérzik és Ismerős Arcok. Az emberek jó hangulatban mulatoztak ( ez ugye nem Balaton sound és más tupci buli, itt nincs drog, rongyrázás, műmájerek és balhé ), a kiskölykök le és föl rotyogtak a mocikkal, teljesen ésszel szlalomozva a népek között.

 

Szombat reggel dupla kávé - mármint a pohárban és nem a színpadon, utána felmásztunk a siroki várba, amit végre elkezdtek felújítani, majd irány Eger. Sétálgattunk, megebédeltünk, vettünk igazi magyar ( hevesi ) dinnyét, a Szépasszony-völgyben pedig pár palack bort. Ajánlom mindenki figyelmébe a kilences sorszámú pincét, én hosszú évek óta járok a kisöreghez, isteni borai vannak, igazi szőlőtőkén termett anyatej.

vár.jpg

rawosIMG_2012_07_28_0194.jpgNehéz szívvel indultunk haza, de tele élményekkel, amiket még talán nagyi korunkban is fogunk emlegetni. Fantasztikusan jó volt ez a két éjszakából és három napból álló kiruccanásunk, legszívesebben még maradtunk volna, de ugye hétfőn meló és addig ki kell pihenni a bevetést.

rawosIMG_2012_07_28_0194.jpg

Viszlát Sirok, viszlát Eger!

Címkék: kirándulás fotók

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lancelotbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr344684646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HANNIBAL179 2013.04.12. 20:44:48

Szia!

Kalandoztam kicsit az oldaladon.
Találtam ismét kedvemre való olvasmányt.
Remek érzékkel ragadod meg a napok,kirándulások hangulatát,figyelve a maradandó értékekre.
Az emlékeitek lassabban kopnak,ha lejegyzed a pillanat varázsát.
A fotók,amivel kíséred mondandódat,Dorkád keze jegyét már magán viselik.
A portré a betyárról és a vágtató lovas nagyon tetszett,ja és volt valaki,egy remek táj zöldjéből bőrkalapja árnyékába bújva,kemény tekintetével,csak a lágy szívet leplezi!
Használjátok ki a napsütéses napok beköszöntét.
Jó hétvégét!

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2013.04.13. 04:32:23

@HANNIBAL179: Szia Tanár úr!
Számomra is jó volt most újra elolvasni ezt a bejegyzést, sok szép emléket hozott elő. Egyébként Dorka is ír blogot, oldalt a linkeknél megtalálod, Angyalkám blogja címszó alatt, biztos örülni fog neki, ha nála is kalandozol egyet.
Szép hétvégét Neked is!
süti beállítások módosítása